Cloud

Συνεργατικά Σχολικά Έγγραφα με το +Γραφίς

Τα Συνεργατικά Έγγραφα είναι μια νέα υπηρεσία του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου για την online διαχείριση εγγράφων μέσω διαδικτύου με ασφαλή τρόπο. Τα συστήματα online διαχείρισης εγγράφων υποστηρίζουν τη διαχείριση και την αποθήκευση ηλεκτρονικών εγγράφων μέσω του διαδικτύου. Είναι πολύ χρήσιμα εργαλεία για την Εκπαίδευση, τόσο για τις διευθύνσεις και τα σχολεία, όσο και για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, επειδή υποστηρίζουν τη συνεργατικότητα και την ασφαλή διαμοίραση πληροφοριών. Ενδεικτικά:

Οι μαθητές μπορούν να οργανώσουν τις εργασίες τους σε φακέλους στο διαδίκτυο και να κάνουν εύκολη και γρήγορη αναζήτηση σε αυτές.

Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να οργανώνουν χρονοδιαγράμματα εργασιών, να τις αναθέτουν στους μαθητές τους και κατόπιν να διορθώνουν τις εργασίες των μαθητών τους μέσω του διαδικτύου. Μπορούν επίσης να διαμοιράζουν έγγραφα και ψηφιακό υλικό τόσο με τους μαθητές τους όσο και με τους συναδέλφους τους.

Τα σχολεία και οι Διευθύνεις, μπορούν να διαμοιράζουν έγγραφα διοικητικής φύσης και εγκυκλίους τόσο μεταξύ τους όσο και με τους εκπαιδευτικούς τους.

Αποτέλεσμα των παραπάνω ενεργειών είναι η διευκόλυνση καθημερινών εκπαιδευτικών ή διοικητικών εργασιών αλλά και η δημιουργία αξιόλογου ψηφιακού περιεχομένου, κατηγοριοποιημένου και εύκολα επεξεργάσιμου, το οποίο συγκεντρώνεται σταδιακά και διαμοιράζεται ανάμεσα στα μέλη του ΠΣΔ σύμφωνα με τη βούλησή τους.

Η υπηρεσία «Συνεργατικών Εγγράφων ΠΣΔ» παρέχει δωρεάν και με απόλυτη πιστοποίηση των χρηστών της, παρόμοια λειτουργικότητα με ανάλογες εμπορικές υπηρεσίες Dropbox, Google Drive, Microsoft Onedrive, κλπ. Επιπλέον, μπορεί να εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας και να ολοκληρώσει πιθανή συνδρομή σας στις εμπορικές αυτές υπηρεσίες, μέσα από ένα και μόνο σημείο. Συνοπτικά, μέσα από αυτή την υπηρεσία Συνεργατικών Εγγράφων παρέχονται στα μέλη ΠΣΔ οι παρακάτω δυνατότητες:

  • Δημιουργία νέων εγγράφων και αρχείων.
  • Επεξεργασία υπαρχόντων εγγράφων σε πραγματικό χρόνο.
  • Κατηγοριοποίηση, οργάνωση και αποθήκευση εγγράφων και αρχείων.
  • Εισαγωγή εγγράφων και αρχείων από εξωτερικές πηγές., καθώς και εξαγωγή τους.
  • Αναζήτηση εγγράφων και αρχείων.
  • Προσθήκη πολυμέσων σε έγγραφα (π.χ. φωτογραφίες, video κλπ.).
  • Αναζήτηση εγγράφων και αρχείων.
  • Δυνατότητα καταχώρησης αρχείου μέσω ειδικής διεπαφής από οποιονδήποτε υπολογιστή με σύνδεση στο διαδίκτυο.
  • Οργάνωση και ανάθεση εργασιών με τη χρήση ημερολογίων.
  • Οργάνωση προσωπικών επαφών.

Για την υποστήριξη της υπηρεσίας το ΠΣΔ έχει δημιουργήσει οδηγούς για ότι θα χρειαστείτε, για να τη χρησιμοποιήσετε:

 

Περισσότερα στον επίσημο Ιστότοπο του ΠΣΔ

Share
Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο