Δημιουργώ παιχνίδια στο Scratch

Ένα απίστευτο ηλεκτρονικό βιβλίο για την εκμάθηση του Scratch, μέσα από τη δημιουργία παιχνιδιών

Το βιβλίο «Δημιουργώ παιχνίδια στο Scratch» δημιουργήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος «Διδακτική της Πληροφορικής ΙΙ» που πραγματοποιήθηκε στο εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2009-2010, στο τμήμα Μηχανικών Η/Υ, Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών, του πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Οι φοιτητές ανέλαβαν πρωταγωνιστικό ρόλο στη δημιουργία ενός εκπαιδευτικού προϊόντος, χρήσιμο στην εκπαιδευτική κοινότητα και ίσως ωθήσει αρκετούς μαθητές να μυηθούν στο κόσμο του προγραμματισμού από μια μοναδική σκοπιά, αυτή του Scratch. (διαβάστε περισσότερα εδώ)
H διδασκαλία πρέπει να ενσωματώνει την προσωπική επιστημολογική θεώρηση του κάθε δασκάλου, τις δικές του διδακτικές προσεγγίσεις αλλά και τις ιδιαίτερες συνθήκες που αφορούν τους μαθητές του, και για τους λόγους αυτούς το βιβλίο αυτό διανέμεται στο διαδίκτυο με άδεια (cc) Creative Commons. Μπορείτε, δηλαδή, να δημιουργήσετε και να διανείμετε τις δικές σας εκδοχές του βιβλίου, με διαφορετικά κεφάλαια, διαφορετικά παραδείγματα, διαφορετικές περιγραφές.

Εκτός από το βιβλίο το οποίο είναι οργανωμένο σε κεφάλαια, μπορείτε να παρακολουθήσετε σύντομα βίντεο με οδηγίες, αλλά και παρουσιάσεις.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι με αυτόν τον οδηγό η εκμάθηση του Scratch γίνεται “Παιχνίδι”.

Share
Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο