Παρουσιάστε… στο Slideshare

Το Slideshare είναι μία online Web 2.0 εφαρμογή στην οποία μπορούμε να ανεβάζουμε τις παρουσιάσεις μας. Εδώ ανεβάζουμε (upload) παρουσιάσεις από Powerpoint, ή σε μορφή pdf. Μπορείτε να δηλώσετε την παρουσίασή σας ως Ιδιωτική (private), και θα έχετε πρόσβαση μόνο εσείς, ή ως δημόσια (public) και να επιτρέψετε σε όσους τη βλέπουν, να τη σχολιάσουν, να την κατεβάσουν στον υπολογιστή τους ή να την ενσωματώσουν σε μια Ιστοσελίδα.

Έχοντας ανεβάσει την παρουσίασή σας στο Slideshare, την έχετε διαθέσιμη όποτε εσείς επιθυμείτε αρκεί να έχετε ένα υπολογιστή συνδεδεμένο στο διαδίκτυο. Επιπλέον μπορείτε με τον κώδικα ενσωμάτωσης να την εισάγετε σε Ιστοσελίδες σας, εξοικονομώντας χώρο.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, ξεκινήστε να το χρησιμοποιείτε… Ας δούμε πως!

Πρώτο βήμα, να συνδεθούμε στον επίσημο Ιστότοπο: http://www.slideshare.net/ και να δημιουργήσουμε ένα λογαριασμό πατώντας Signup:

slds1

Στην επόμενη οθόνη θα δημιουργήσουμε το λογαριασμό μας, πατώντας Join LinkedIn

slds2

…και συμπληρώνουμε τα στοιχεία μας.

slds3

Μόλις ολοκληρώσουμε τα παραπάνω βήματα θα λάβουμε email επιβεβαίωσης και μπορούμε πλέον να συνδεθούμε στην αρχική Ιστοσελίδα. Εκεί μπορούμε να κάνουμε μικρές ρυθμίσεις του λογαριασμού μας, να βάλουμε avatar (δηλαδή ενα εικονίδιο που μας αντιπροσωπεύει), κλπ.

Τώρα είμαστε έτοιμοι να ανεβάσουμε την πρώτη μας παρουσίαση!

Αφού έχουμε συνδεθεί στο λογαριασμό μας, πατάμε

slds4

θα δούμε αυτή την οθόνη:

slds5

Μπορούμε να ανεβάσουμε την παρουσίασή μας, πατώντας το κουμπί Select files to upload, ή να ρίξουμε το αρχείο στην περιοχή με την τεχνική σύρε και άφησε, ή ακόμη να χρησιμοποιήσουμε τα εικονίδια στο κάτω μέρος της οθόνης για να πάρουμε ένα αρχείο από μία cloud εφαρμογή (dropbox, google drive, κλπ).

Αφού επιλέξουμε το αρχείο, αυτό θα ανέβει πολύ γρήγορα (και ανάλογα με το μέγεθος) και είμαστε έτοιμοι να το δημοσιεύσουμε αφού πρώτα κάνουμε κάποιες μικρορυθμίσεις:

slds6

 Έτσι, πρέπει:

  • να δώσετε ένα τίτλο (ως προεπιλογή παίρνει το όνομα του αρχείου σας)*
  • να γράψετε μια σύντομη περιγραφή*
  • να επιλέξετε την κατηγορία (πχ. Εκπαίδευση-Education)*
  • να ορίσετε την ιδιωτικότητα (δηλαδή ποιος μπορεί να το δει) με επιλογές: μόνο εσείς, όποιος έχει το σύνδεσμο, όλοι
  • προαιρετικά να βάλετε κάποιες ετικέτες (tags) για εύκολη αναζήτηση

κάνοντας τα παραπάνω θα δείτε το Discoverability Score (Δείκτης Εντοπισμού-Ανακάλυψης) να ανεβαίνει, και είναι λογικό, αφού όσο περισσότερες πληροφορίες δώσετε, τόσο πιο εύκολα θα εντοπίζεται η παρουσίασή σας.

Μόλις ολοκληρώσουμε και τα παραπάνω βήματα, πατάμε Publish, και πλέον η παρουσίασή μας έχει δημοσιευτεί, και μπορείτε να την προβάλετε online

slds7

Ακριβώς κάτω από την παρουσίασή σας θα δείτε κάποια κουμπιά. Με το Edit, κάνουμε αλλαγές στην παρουσίαση, με το Privacy Settings, αλλάζουμε τα δικαιώματα ιδιωτικότητας και δηλώνουμε αν επιτρέπουμε ή όχι το download της παρουσίασης από τρίτους:

slds8

Επιπλέον, μπορούμε να προσθέσουμε και ένα βίντεο από το Youtube απλά δίνοντας τη διεύθυνση URL και δηλώνοντας πριν ή μετά από ποια παρουσίαση θα τοποθετηθεί.

Δεν ξεχνάμε μετά από οποιαδήποτε αλλαγή να πατάμε Update, ώστε να αποθηκευτούν οι αλλαγές.

Τέλος, αυτό που πρέπει να δούμε είναι το κουμπί Share. Πατώντας το μπορούμε να μοιραστούμε την παρουσίασή μας μέσω κοινωνικών δικτύων, να πάρουμε ένα σύνδεσμο(link) της παρουσίασής μας, ή ακόμη και τον κώδικα ενσωμάτωσης σε ένα Ιστότοτοπο:

slds9

Αυτό ήταν. Τώρα είστε έτοιμοι να ανεβάσετε και τις δικές σας παρουσιάσεις!

 

Share
Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο