Αναζήτηση όμοιων εικόνων με το Google Images

Βρήκατε μια φωτογραφία στον υπολογιστή σας ή στο internet και θέλετε να βρείτε παρόμοιες φωτογραφίες για να εμπλουτίσετε το άλμπουμ σας;

Με την υπηρεσία Google Images μπορείτε να πραγματοποιήσετε αναζητήσεις παρόμοιων φωτογραφιών με βάση τα χρώματα, το σχήμα και το όνομα της εικόνας.

Αν και δεν υπάρχει πάντοτε ακρίβεια σε όλες τις αναζητήσεις, λειτουργεί σε αρκετά ικανοποιητικό βαθμό που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Δείτε πώς μπορείτε να το δοκιμάσετε ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

Μπείτε στην διεύθυνση images.google.gr και μετά πατήστε το εικονίδιο της φωτογραφικής μηχανής για να ζητήσετε την αναζήτηση βάσει εικόνας.

gimage1

Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί μπορείτε να ανεβάσετε μια φωτογραφία από τον υπολογιστή σας πατώντας το κουμπί “Μεταφόρτωση εικόνας” (Choose File) ή να επικολλήσετε το url της φωτογραφίας που βρίσκεται ήδη στο διαδίκτυο:

gimage2

Πατήστε Αναζήτηση βάσει εικόνας και δείτε όλες τις παρόμοιες φωτογραφίες κάνοντας κλικ στην επιλογή Οπτικά πανομοιότυπες εικόνες (Visually Similar Images)

Στην επόμενη εικόνα δείτε ένα παράδειγμα στο οποίο ανέβασα τη φωτογραφία μιας ομπρέλας και τι αποτελέσματα πήρα μετά από την αναζήτηση.

gimage3

Δείτε και το βίντεο της Google για το θέμα μας:

Share
Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο