Δημιουργία Ιστοσελίδας Έυκολα και Γρήγορα με το Wix

Σε πολλούς από εμάς η δημιουργία μιας Ιστοσελίδας φαντάζει ως κάτι πολύ δύσκολο και χρονοβόρο. Για να πούμε την αλήθεια κάπως έτσι είχαν τα πράγματα μέχρι μερικά χρόνια πριν. Και εύλογα θα με ρωτήσετε αν άλλαξε κάτι. Η απάντηση είναι ναι! Αυτό που άλλαξε είναι ότι πλέον υπάρχουν online εργαλεία και Ιστότοποι στους οποίους μπορείτε να δημιουργήσετε εντυπωσιακές ιστοσελίδες χωρίς καμία γνώση προγραμματισμού. Σε προηγούμενο άρθρο είδαμε τη δημιουργία Ιστοσελίδων με το Weebly και σε αυτό θα δούμε το Wix. Όπως και στο Weebly έτσι κι εδώ δεν υπάρχει κανένα προαπαιτούμενο γνώσεων, όλες οι λειτουργίες που παρέχονται υλοποιούνται εύκολα με την τεχνική σύρε και άφησε (drag and drop) και όλα αυτά είναι δωρεάν!
Για να ξεκινήσετε να δημιουργείτε, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό στη σελίδα του Wix. (αν έχετε facebook ή λογαριασμό στη google μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε, και να μη δημιουργήστε νέο).
Αφού συνδεθείτε θα βρεθείτε στη σελίδα καλωσορίσματος:
wixwelcome
Πατήστε  το μπλε κουμπί Create Your Website και είστε έτοιμοι να δημιουργήσετε:
Το σημείο στο οποίο θα χρειαστείτε τον περισσότερο χρόνο είναι αυτό. Θα έχετε μπροστά σας τόσα πολλά έτοιμα θέματα-πρότυπα (templates) που πραγματικά δε θα ξέρετε ποιο να διαλέξετε. Προσωπικά κάθε φορά που βρίσκομαι εδώ, μπαίνω στον πειρασμό να δω δεκάδες… Πραγματικά το ένα πιο όμορφο από το άλλο…
Επειδή το γούστο είναι κάτι υποκειμενικό, δε θα σας προτείνω κάποιο. Διαλέξτε εσείς ένα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις κατηγορίες, για πιο στοχευμένα αποτελέσματα) και είστε έτοιμοι να εισάγετε ή να τροποποιήσετε το περιχόμενό του.
Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να κάνετε προεπισκόπηση (View) πριν πατήσετε επεξεργασία (Edit) του προτύπου:
wixtempl
Αφού αποφασίσετε και πατήσετε edit θα δείτε σε πρώτη προβολή την Ιστοσελίδα σας και μπορέιτε να αρχίσετε να την επεξεργάζεστε. Ότι αντικείμενο υπάρχει επάνω στην οθόνη σας μπορείτε να κάνετε κλικ επάνω του για να το επεξεργαστείτε ή να το σύρετε σε μια νέα θέση. Δε σας αρκούν αυτά που σας δίνει το έτοιμο πρότυπο; Χρησιμοποιήστε το αριστερό μενού:
wixleftmenu
και προσθέστε ότι εσείς θέλετε:
wixadd
Πραγματικά υπάρχουν όλα όσα θα θέλατε (ίσως και περισσότερα) και το κυριότερο σε πολλές μορφοποιήσεις για να ταιριάξουν σίγουρα στο στυλ της ιστοσελίδας που δημιουργείτε. Κάθε φορά που αλλάζετε κάτι μπορείτε να το αποθηκεύετε, να κάνετε προεπισκόπηση και να δείτε πως θα φαίνεται στο κινητό σας (και να το αλλάξετε όπως εσείς επιθυμείτε). Όλα αυτά από το μενού επάνω δεξιά στην οθόνη σας:
wixmenu
Για να ανέβει το περιεχόμενο online θα πρέπει να δημοσιεύσετε την Ιστοσελίδα σας πατώντας το Publish.
wixpubl
Μην ξεχνάτε πως πρόκειται για δωρεάν υπηρεσία, άρα στη διεύθυνση της Ιστοσελίδας σας θα φαίνεται και αυτή της Wix, αλλά ας μη ζητάμε και πολλά…
Όπως είπαμε, οι επιλογές που έχετε είναι αμέτρητες. Συνδεθείτε και δοκιμάστε το. Πειράξτε τα πάντα. Προσθέστε, αλλάξτε, δημιουργήστε! Είναι δωρεάν, αλλά αξίζει…
Ρίξτε και μια ματιά στα παρακάτω βιντεάκια:
Share
Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο