Webnode – Δημιουργήστε Ιστοσελίδες στα Ελληνικά

Η Webnode είναι ένα εξαιρετικά πρακτικό εργαλείο κατασκευής ιστοσελίδων. H Webnote υπάρχει από το 2008, ξεκίνησε στο Brno της Τσεχίας, και αποτελεί την πρόταση μιας ομάδας φοιτητών να δημιουργήσων ένα online εργαλείο δημιουργίας Ιστοσελίδων κατάλληλο για κάθε χρήστη. Είτε είστε αρχάριος είτε προχωρημένος αυτό που εγγυάται η webnode είναι η ταχύτατη δημιουργία ενός Ιστοτόπου. Και μάλλον έχουν δίκιο…

Το μεγάλο “ατού” της πλατφόρμας είναι ότι έχει μεταφραστεί σε 25 γλώσσες (και στα Ελληνικά!) και μετρά ήδη περισσότερους από 22 εκατομμύρια χρήστες!

Σύμφωνα με την εταιρεία:

Ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει μία ιστοσελίδα με τη Webnode. Δε χρειάζεται να προσλάβετε προγραμματιστές, σχεδιαστές, ή να πληρώσετε για φιλοξενία. Δεν έχετε παρά να επιλέξετε ένα από τα πανέμορφα templates μας και και να ξεκινήσετε αμέσως την προσαρμογή του. Δεσμευόμαστε για τη συνεχή αναβάθμιση και βελτίωση της πλατφόρμας, και εργαζόμαστε για τη συνεχή προσθήκη νέων λειτουργιών που μπορεί να σας βοηθήσουν να εμπλουτίσετε την ιστοσελίδα σας. Με πάνω από 90 άτομα να εργάζονται για την εξυπηρέτησή σας, η Webnode αποτελεί μία μοναδική δημιουργική εμπειρία για όλους τους χρήστες της παγκοσμίως!”

Ας το δούμε κατά πόσο ισχύει στην πράξη. Θα σας περιγράψω σε βήματα πως μπορείτε να δημιουργήσετε κι εσείς το δικό σας Ιστότοπο…

Βήμα 1ο: Συνδεθείτε στην πλατφόρμα και κάντε Εγγραφή

webnode-step1

Βήμα 2ο: Επιλέξτε είσοδο, εισάγετε τους προσωπικούς σας κωδικούς, δώστε ένα όνομα για την Ιστοσελίδα σας και προχωρήστε…

webnode-step2

Βήμα 3ο: Επιλογή τύπου Ιστοσελίδας:

webnode-step3

Βήμα 4ο: Επιλογή κατάλληλου Template – Προτύπου, ανάλογα με το προσωπικό σας γούστο ή το θέμα του Ιστοτόπου που θα δημιουργήσετε:

webnode-step4

…και αυτό ήταν! Η Ιστοσελίδα σας είναι έτοιμη και σας περιμένει να προσθέσετε ή να επεξεργαστείτε περιεχόμενο!

webnode-step5

Πατήστε λοιπόν το κουμπί “Ξεκινήστε την επεξεργασία” και μπείτε στο προδιαμορφωμένο περιβάλλον της σελίδας σας, ανάλογα με το Template που επιλέξατε.

Τα πράγματα κι εδώ είναι πανεύκολα. Κάντε κλικ για να αλλάξετε το κείμενό σας και το στυλ του, μετακινήστε τα αντικείμενα, όλα με την τεχνική “σύρε και άφησε” – drag & drop.

3 κουμπιά στο πάνω δεξιά μέρος της οθόνης σας αρκούν για να κάνετε σχεδόν τα πάντα:

webnode-step6

Με το πρώτο επεξεργάζεστε ή/και προσθέτετε σελίδες στην Ιστοσελίδα σας:

webnode-step7

Στην αριστερή πλευρά βλέπετε τις ήδη υπάρχουσες, και επιλέγοντας την καθεμιά μπορείτε

-να κάνετε αλλαγές,

-να δηλώσετε αν θα εμφανίζεται στο μενού του Ιστοτόπου σας και

-να ρυθμίσετε το SEO (Search Engines Optimization).

Προσθέτοντας νέα σελίδα θα ερωτηθείτε για το στυλ της και δε θα χρειαστεί να ξεκινήσετε από λευκό καμβά!

Στο δεύτερο κουμπί (Ρυθμίσεις) θα βρείτε τα απαραίτητα για τις γενικές ρυθμίσεις του Ιστοτόπου σας:

webnode-step8

Κάποια από αυτά είναι διαθέσιμα μόνο στην Premium έκδοση (με πληρωμή), όμως δεν είναι τόσο κρίσιμα ώστε να “χαλάσει η διάθεσή σας”. 🙂

Αφού ολοκληρώσετε τις αλλαγές σας πατήστε το κουμπί της Δημοσίευσης, και αυτό ήταν.

Ο Ιστότοπός σας είναι στον Παγκόσμιο Ιστό και μπορεί ο καθένας μας να περιηγηθεί σε αυτόν!

webnode-step9

Πιστέψτε το! Μία δοκιμή θα διαρκέσει λιγότερο από το να διαβάσετε το άρθρο ξανά!!!

Μπαίνετε στο https://www.webnode.com/el/ επιλέγετε το όνομα του site σας και το template που θέλετε, και έτοιμο!

Στη συνέχεια δεν έχεις παρά να εμπλουτίσεις την ιστοσελίδα σου ανάλογα με τις ανάγκες σου (προβολή, μάρκετινγκ/επιχειρηματικότητα, ηλεκτρονικό εμπόριο, χόμπι, κ.ο.κ.).

Όλες οι ιστοσελίδες είναι δωρεάν στη βασική τους έκδοση, ενώ μπορεί κανείς να γίνει Premium χρήστης εάν επιθυμεί περισσότερα εργαλεία ή αποθηκευτικό χώρο.

Share
Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο