Η Ώρα του Κώδικα Έφτασε 5-11/12/2016

H ώρα του κώδικα είναι ένα παγκόσμιο κίνημα που φθάνει σε δεκάδες εκατομμύρια μαθητές σε 180+ χώρες.

Οποιοσδήποτε, οπουδήποτε μπορεί να οργανώσει μια εκδήλωση για την Ώρα του Κώδικα.

Ωριαία μαθήματα είναι διαθέσιμα σε πάνω από 30 γλώσσες. Δεν χρειάζεται καμία εμπειρία και είναι κατάλληλο για ηλικίες από 4 έως 104!

Η ώρα του κώδικα είναι μια ωριαία εισαγωγή στην επιστήμη των υπολογιστών, σχεδιασμένη να απομυθοποιήσει τον προγραμματισμό και τη συγγραφή κώδικα και να δείξει ότι μπορεί ο οποιοσδήποτε να καταλάβει τα βασικά.

Τη φετινή χρονιά θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τς 11 Δεκεμβρίου.

Όλα όσα χρειάζεστε θα τα βρείτε στον επίσημο Ιστότοπο.

Εδώ μπορείτε να εγγραφείτε, να προγραμματίσετε παίζοντας και αν είστε εκπαιδευτικός να δημιουργήσετε online τις τάξεις σας, και να προγραμματίσετε την εκδήλωσή σας.

Αξίζει να επισκεφτείτε την ενότητα Studio του Ιστοτόπου, να παρακολουθήσετε τα μαθήματα διάρκειας 20 ωρών για αρχάριους κάθε ηλικίας, να εξερευνήσετε τις διαθέσιμες εφαρμογές, που ανταποκρίνονται στα ενδιαφέροντα και την ηλικιακή ομάδα που απευθύνεστε, και πολλά άλλα!

Υπάρχει πολύ υλικό μεταφρασμένο στα Ελληνικά, και με μια γρήγορη ματιά σίγουρα θα βρείτε κάτι που να σας ταιριάζει. Στη σελίδα learn μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φίλτρα για καλύτερη αναζήτηση, ανάλογα με τα κριτήρια που εσείς θα θέσετε!

Αν το βλέπετε για πρώτη φορά, και δεν ξέρετε τι να διαλέξετε, θα σας προτείνω εγώ κάποια από αυτά, που καλύπτουν όλες τις ηλικίες:

1. Minecraft

Προγραμματίστε χρησιμοποιώντας μπλοκ με εύκολες και κατανοητές εντολές (στα Ελληνικά) ενώ στην πραγματικότητα θα δημιουργείτε κώδικα JavaScript τον οποίο θα μπορείτε να βλέπετε:

minecraft-code

2. Star Wars

Εμπνευσμένο από τη γνωστή σειρά ταινιών, μας εισάγει στα βασικά του Προγραμματισμού. Στην τελευταία δραστηριότητα μας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε τη δική μας ιστορία με βάση όλα όσα μάθαμε στα προηγούμενα βήματα:

starwars-code

3.Silent Teacher

Για μεγαλύτερα παιδιά και το δικό μου αγαπημένο. Το silent teacher είναι ακριβώς αυτό που λέει ο τίτλος. Χωρίς καμιά βοήθεια βασίζεται στην παρατηρητικότητα των μαθητών οι οποίοι μέσα από τα λάθη τους καταλαβαίνουν τις μεταβλητές και τους τύπους τους, λογικές πράξεις, βασικές εντολές, ακόμη και τη χρήση συναρτήσεων! Με μια μικρή βοήθεια από τον εκπαιδευτικό μπορεί να γίνει πολύ διασκεδαστικό και να παρακινήσει τους μαθητές για το κάτι τις παραπάνω!

silent-code

Για περισσότερα μαθήματα και δραστηριότητες πατήστε εδώ!

Εδώ μπορείτε να καταχωρήσετε τη δική σας εκδήλωση!

Share
Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο