Οργάνωση και Διαμοιρασμός Σελιδοδεικτών με το Symbaloo

To Symbaloo είναι μια ενδιαφέρουσα εφαρμογή που επιτρέπει στους χρήστες του να οργανώσουν σελιδοδείκτες. Διαθέτοντας ένα πακέτο σελιδοδεικτών (Webmix το ονομάζει η εφαρμογή), μπορείτε να οργανώσετε ένα μάθημα ή μια παρουσίαση έχοντας στην οθόνη σας διαθέσιμους όλους τους απαιτούμενους πόρους, χωρίς να χρειαστεί να τα αναζητάτε. Σελιδοδείκτες για Ιστοσελίδες, Βιντεάκια από Youtube, Εικόνες, κ.α. οργανώνονται σε μικρά πλακίδια (tiles) στα οποία μπορείτε να δώσετε την εμφάνιση που επιθυμείτε. Το υλικό που συγκεντρώνετε στα Webmixes μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από άλλους και παραμένει στη διάθεση των ενδιαφερόμενων για επαναχρησιμοποίηση.

Για να ξεκινήσετε να δημιουργείτε, θα επισκεφτείτε τον επίσημο Ιστότοπο, θα κάνετε μια εγγραφή (ή χρησιμοποιήστε το λογαριασμό σας στη Google ή το Facebook). Αφού συνδεθείτε στο λογαριασμό σας θα δημιουργήσετε από τη γραμμή μενού ένα νέο Webmix (πατάμε το +):

Θα σας ζητηθεί ένα όνομα και στη συνέχεια πατήστε προσθήκη (Add):

Όλη η δουλειά από ‘δώ και στο εξής έχει να κάνει με το να αντιστοιχίσετε στα παρακάτω πλακίδια (tiles) τους επιθυμητούς σελιδοδείκτες. Στην αριστερή πλευρά έχετε την εργαλειοθήκη που αφορά στις ρυθμίσεις εμφάνισης (διαστάσεις, φόντο, μετονομασία, κλπ, του webmix):

Κάθε φορά που μετακινείτε το δείκτη του ποντικιού σας επάνω σε ένα πλακίδιο (tile), θα εμφανίζετε η προτροπή (Add new tile), και μόλις το πατάτε θα έχετε όλα όσα χρειάζεστε στην πλευρική εργαλειοθήκη. Εισάγετε λοιπόν διεύθυνση (url), όνομα, χρώμα, εικονίδιο ή δική σας εικόνα, και πατάτε αποθήκευση (save):

Επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία ρυθμίζετε όλα τα πλακίδια με τις δικές σας προτιμήσεις και φυσικά μπορείτε να τα τροποποιήσετε όποτε θέλετε. Το μόνο που απομένει είναι να μοιραστείτε τον πίνακα (webmix) με τους σελιδοδείκτες σας πατώντας το Share. Εδώ μπορείτε να κοινοποιήσετε το σύνδεσμο της δημιουργίας ή να το ενσωματώσετε στον Ιστότοπό σας. Δείτε ένα παράδειγμα που δημιούργησα χρησιμοποιώντας ως σελιδοδείκτες μερικά από τα άρθρα του Ιστοτόπου που βρίσκεστε:

 

Εκτός από την παραπάνω έκδοση του Symbaloo υπάρχει και μία προσαρμοσμένη για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Απέφυγα να σας την παρουσιάσω διότι οι περισσότερες δυνατότητές της είναι με συνδρομή. Αν επιθυμείτε όμως δοκιμάστε την εδώ.

Για να πάρετε ιδέες για το πως θα κάνετε απίστευτα πράγματα με το Symbaloo, αξίζει να δείτε τους οδηγούς HowTo στο κανάλι της εφαρμογής στο Youtube.

Καλές Δημιουργίες!

Share
Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο