Δημιουργήστε Διαδραστικούς Χάρτες με το Scribblemaps

Η χρήση χαρτών ήταν, είναι και θα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Οι προηγούμενες γενιές, τους συναντούσαν μόνο σε βιβλία ή κρεμασμένους σε ένα καρφί στο μαυροπίνακα, κυρίως από τον καθηγητή της Ιστορίας. Με το πέρασμα των χρόνων, η τεχνολογία και οι έξυπνες συσκευές, έκαναν τον παγκόσμιο χάρτη διαθέσιμο σε κάθε φορητή συσκευή, με αποτέλεσμα ο καθένας μας να έχει πρόσβαση σε αυτόν και σε οποιοδήποτε σημείο του οποιαδήποτε στιγμή τον χρειαστεί. Φανταστείτε τώρα, αυτό το χάρτη να μπορούμε να τον προσαρμόσουμε στις ανάγκες μας, να προσθέτουμε εικόνες, επισημάνσεις και άλλες πληροφορίες σε σημεία ενδιαφέροντος, παρέχοντας διαδραστικότητα στο χρήστη. Ας δούμε πως μπορεί να γίνει αυτό με το Scribblemaps.

Επισκεφτείτε τον επίσημο Ιστότοπο της εφαρμογής, και (χωρίς καμία εγγραφή), πατήστε Create Your Map Now:

Στη συνέχεια μετακινηθείτε στο χάρτη, κάντε zoom χρησιμοποιώντας τη ροδέλα του ποντικιού σας και είστε έτοιμοι να αρχίσετε να προσθέτετε τις πληροφορίες που θέλετε:

Όλα όσα χρειάζεστε βρίσκονται στην εργαλειοθήκη στην επάνω δεξιά γωνία της πλατφόρμας. Στο παρακάτω σχήμα έχω σημειώσει τα βασικά εργαλεία:

Εκεί που πρέπει ίσως να επιμείνουμε είναι στην προσθήκη του σημείου ενδιαφέροντος, από το προτελευταίο εικονίδιο της εργαλειοθήκης, το οποίο πέρα από το γνωστό εικονίδιο μαρκαρίσματος στο χάρτη μας παρέχει ένα μεγάλο αριθμό από εικονίδια (π.χ. σχολείο, νοσοκομείο, βιβλιοθήκη, μουσείο και πολλά πολλά άλλα):

Γενικά η πλατφόρμα είναι πολύ εύχρηστη και δε θα δυσκολευτείτε να φτιάξετε το δικό σας χάρτη, με τα χαρακτηριστικά που επιθυμείτε. Αφού ολοκληρώσετε τη δουλειά σας, θα πάτε στο menu και θα την αποθηκεύσετε δίνοντας ένα όνομα και μια περιγραφή στο χάρτη σας, και είστε έτοιμοι να τον μοιραστείτε μέσω συνδέσμου με τους συνεργάτες σας ή να τον ενσωματώσετε στην Ιστοσελίδα σας.

Μην ξεχάσετε να κρτήσετε τη διεύθυνση ώστε να αποκτήσετε ξανά πρόσβαση, όποτε αυτό χρειαστεί.

Δείτε ένα παράδειγμα:

Στα αριστερά του χάρτη έχετε διαθέσιμες τις δικές μου προσθήκες ώστε να μετακινείστε στα σημεία ενδιαφέροντος, απλά κάνοντας κλικ επάνω τους.

Γενικά το Scribblemaps παράγει ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα, και αξίζει να το δοκιμάσετε!

Share
Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο