Λογισμικό

Επαυξημένη Πραγματικότητα για την Πληροφορική Γυμνασίου με το SchoolAR

Όσοι επισκέπτεστε καιρό την Ιστοσελίδα μου, θα γνωρίζετε ήδη την αδυναμία μου στα σύγχρονα εργαλεία για χρήση στην εκπαιδευτική διαδικασία. Από τα πλέον αγαπημένα μου είναι αυτά που χρησιμοποιούν την τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας. Και μόνο το όνομά της παραπέμπει σε κάτι εξωπραγματικό που μάλλον τρομάζει τον υποψήφιο χρήστη, μέχρι να αρχίσει να το χρησιμοποιεί και σιγά σιγά να μην ξεκολλά και να θέλει να το χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο. Σε προηγούμενα άρθρα γνωρίσαμε την τεχνολογία και πολλές εφαρμογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε (Aurasma, Layar, Blippar). Στο σημερινό άρθρο όμως θέλω να σας παρουσιάσω κάτι ξεχωριστό. Πρόκειται για μια δωρεάν εφαρμογή που χρησιμοποιεί την τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας για τον εμπολυτισμό του Σχολικού Εγχειριδίου της Πληροφορικής Γυμνασίου. Καλώς ήρθατε στον κόσμο του SchoolAR!

Το SchoolAR είναι Ελληνικό, δωρεάν και δημιουργήθηκε από τον καθηγητή Πληροφορικής, Σωτήρη Γεωργίου. Σύμφωνα με το δημιουργό, σκοπός της εφαρμογής είναι να γνωρίσουν οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί ή και απλοί χρήστες τις δυνατότητες της Επαυξημένης Πραγματικότητας (Augmented Reality – AR). Η συγκεκριμένη εφαρμογή έχει AR στοιχεία για το βιβλίο της Πληροφορικής του Γυμνασίου. Τα αντικείμενα προς το παρόν είναι μονάχα για την ύλη της Α΄ Τάξης και εμφανίζονται σε όλα τα σχολικά βιβλία Πληροφορικής.

Η εφαρμογή “τρέχει” σε όλες τις κινητές συσκευές με λειτουργικό Android (προσεχώς και σε iOS) και μπορείτε να την κατεβάσετε από το Google Play, εδώ.

Ο τρόπος λειτουργίας “παιχνιδάκι”. Πατάτε το κουμπί Κάμερα AR, στο αρχικό μενού και λειτουργεί η κάμερα της συσκευής ώστε να εστιάσετε πάνω σε μία Σελίδα AR του βιβλίου και να εμφανιστεί το αντικείμενο! Στο μενού της εφαρμογής θα έχετε και τη λίστα των σελίδων που υποστηρίζουν AR.

Πρόκειται για μια προσπάθεια που αξίζει το μπράβο μας και σας προτρέπω να τη χρησιμοποιήσετε όλοι όσοι διδάσκετε Πληροφορική στο Γυμνάσιο.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τον επίσημο Ιστότοπο της Εφαρμογής, και δείτε το παρακάτω βιντεάκι για να κατανοήσετε τον τρόπο χρήσης:

Share
Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο