Οργανώστε τους Σελιδοδείκτες σας με το Sitehoover

Τα εργαλεία οργάνωσης και διαμοιρασμού σελιδοδεικτών είναι αρκετά διμοφιλή τόσο για προσωπική χρήση, όσο και στην εκπαιδευτική διαδικασία. Αν το Symbaloo που γνωρίσαμε σε προηγούμενο άρθρο, σας φάνηκε πολύπλοκο, το Sitehoover θα σας φανεί παιχνιδάκι. Λίγες επιλογές, γρήγορη διεπαφή και σε χρόνο ρεκόρ έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πως θα μπορούσε κάποιος να χρησιμοποιήσει το Sitehoover;

Πολλές φορές ζητούμε από τους μαθητές μας να κάνουν αναζήτηση στο διαδίκτυο για κάποιο θέμα. Προκειμένου να μην “ξεφύγει” η κατάσταση και οι μαθητές να εκτεθούν σε περιεχόμενο και πληροφορίες που δε θα θέλαμε, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια σελίδα στο Sitehoover με όλες τις εγκεκριμένες από εμάς πηγές ή/και τους πόρους για την οργάνωση ενός μαθήματος.

Ακόμη θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τους ίδιους τους μαθητές για να συγκεντρώσουν όλα τα στοιχεία από σελίδες στο διαδίκτυο, κατά τη διερεύνηση ενός θέματος. Βασικό πλεονέκτημα, το γεγονός ότι μπορούν όποτε επιθυμούν να επιστρέψουν στις πηγές τους για περαιτέρω διερεύνηση.

Όπως προανέφερα η διαδικασία είναι πολύ απλή. Επισκεφτείτε τον επίσημο Ιστότοπο και κάντε την εγγραφή σας. Δώστε ένα όνομα στην πρώτη σελίδα σας (hoover):

Στη συνέχεια ξεκινήστε να προσθέτετε σελίδες κάνοντας κλικ στο αντίστοιχο εικονίδιο (Click to Add a Page):

Θα σας ζητηθεί η διεύθυνση του Ιστοτόπου, την οποία αντιγράφετε και επικολλάτε στο πεδίο που εμφανίζεται:

Αυτή τη διαδιακασία θα την επαναλαμβάνετε όσες φορές θέλετε να προσθέσετε ένα νέο σελιδοδείκτη.

Η εφαρμογή υποστηρίζει τη δημιουργία φακέλων για καλύτερη οργάνωση των σελίδων σας:

και σας δίνει τη δυνατότητα να αλλάξετε θέμα, και να κάνετε κάποιες μικρορυθμίσεις σχετικά με το αισθητικό αποτέλεσμα των σελίδων σας:

Μπορείτε να προσθέσετε όσες σελίδες θέλετε, να τις οργανώσετε σε φακέλους και τις μοιραστείτε κοινοποιώντας τη μοναδική τους διεύθυνση!

Δοκιμάστε το!

Share
Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο