Διαδικτυακά Τεστ Αξιολόγησης με το Kubbu

Ένα ακόμη χρήσιμο εργαλείο για τη δημιουργία διαδικτυακών quiz είναι το Kubbu. Ξεχάστε τα χρώματα, τις μουσικές και τα εντυπωσιακά γραφικά που είδαμε στο Quizziz, το Kahoot, ή το Formative. Εδώ τα πράγματα είναι σχεδόν μονόχρωμα, και η διεπαφή ξενίζει, ειδικά αν έχετε δει τα προαναφερθέντα. Γιατί σας το παρουσιάζω τότε; Ο λόγος που επέλεξα να σας δείξω το Kubbu είναι η ευκολία και η ποικιλία που παρέχει στη δημιουργία δραστηριοτήτων. Αν κάποιος δεν έχει δημιουργήσει ξανά διαδικτυακά quiz, με το Kubbu θα τα καταφέρει σε χρόνο ρεκόρ. Όλα όσα θα χρειαστείτε θα βρίσκονται μπροστά σας, χωρίς να ψάχνετε σε πολύπλοκα μενού. Δεν θα αναρωτηθείτε ποτέ, τι κάνει αυτό ή το άλλο κουμπί και γενικά θα εξοικειωθείτε με την πλατφόρμα πολύ γρήγορα. Ας το δούμε μαζί λίγο πιο αναλυτικά:

Η όλη διαδικασία γίνεται σε 3 απλά βήματα:

Στο πρώτο βήμα, κάνουμε εγγραφή στην πλατφόρμα ως εκπαιδευτικοί (Teacher Login).

Στο δεύτερο βήμα δημιουργούμε λογαριασμούς για τους μαθητές μας (μέχρι 30 στη δωρεάν έκδοση), ατομικά είτε σε ομάδες:

Στην καρτέλα των μαθητών έχουμε εργαλεία για να ελέγχουμε την πρόοδό τους, να τους στέλνουμε μηνύματα και τα απαραίτητα για τη διαχείριση των λογαριασμών τους:

Στην περίπτωση που δε θέλουμε εξατομικευμένους (επώνυμους) λογαριασμούς, μας παρέχεται η δυνατότητα να δημιουργούμε ομάδες και η πρόσβαση στις δρατηριότητες να γίνεται μέσω μοναδικής διεύθυνσης και άνοιγμα σε ένα Browser. Στις ομάδες μπορούμε να κοινοποιούμε πρόσθετο υλικό μελέτης και αρχεία, από την καρτέλα Files:

Ακόμη, η εφαρμογή επιτρέπει στους μαθητές μας να δημιουργούν μόνοι τους λογαριασμό σφόσον το επιτρέψει ο εκπαιδευτικός.

Περισσότερα για τη δημιουργία λογαριασμών και την ενημέρωση των μαθητών μας:

Τρίτο βήμα η δημιουργία δραστηριοτήτων (αντιστοίχισης, κατηγοριοποίησης, σταυρόλεξα, κ.α.) και ο καθορισμός των δικαιωμάτων χρήσης.

Αφού δημιουργήσουμε μια δραστηριότητα, έχουμε τις παρακάτω διαθέσιμες επιλογές για αυτήν (στατιστικά, ορισμός δικαιωμάτων, εκτύπωση, δοκιμή επίλυσης, παραγωγή αντιγράφου και διαμοιρασμός):

Δείτε μερικά παραδείγματα για τη δημιουργία δραστηριοτήτων:

Να σημειώσουμε εδώ πως η δραστηριότητα για τη δημιουργία σταυρόλεξων είναι κατάλληλη μόνο για τους συναδέλφους που διδάσκουν ξενόγλωσσα μαθήματα. Ο λόγος είναι ότι, ενώ στους ορισμούς των λέξεων τα Ελληνικά φαίνονται μια χαρά, όταν δοκιμάζουμε να το επιλύσουμε, δέχεται μόνο λατινικούς χαρακτήρες.

Γενικά δε θα σας προβληματίσει καθόλου, και θα δημιουργήσετε τις δικές σας δραστηριότητες πολύ γρήγορα. Για να αποφασίσετε αν σας κάνει, δείτε μερικά παραδείγματα, που δημιούργησαν συνάδελφοι:

Παράδειγμα 1 (Πληροφορική)

Παράδειγμα 2 (Νέα Ελληνικά)

Αν σας άρεσε, ξεκινήστε να δημιουργείτε τις δικές σας δραστηριότητες!

Share
Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο