Δημιουργήστε βιντεομαθήματα με τον συνεργατικό ασπροπίνακα Educreations

Το Educreations είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα και εύχρηστη εφαρμογή με την οποία μπορείτε να δημιουργήσετε δωρεάν βιντεομαθήματα. Αυτό γίνεται με τη χρήση ενός ηλεκτρονικού ασπροπίνακα, στον οποίο προσθέτετε περιεχόμενο, ενώ ταυτόχονα ηχογραφείτε οδηγίες με το μικρόφωνο του υπολογιστή σας. Ας το γνωρίσουμε καλύτερα:

Επισκεφτείτε τον επίσημο Ιστότοπο της εφαρμογής και κάντε εγγραφή ως εκπαιδευτικός. Αφού συνδεθείτε στο λογαριασμό σας δημιουργήστε την πρώτη τάξη σας. Προαιρετικά, μπορείτε να προσθέσετε και το σχολείο σας:

Μόλις τη δημιουργήσετε θα μεταβείτε αυτόματα στον πίνακα ελέγχου της τάξης σας και μπορείτε να αρχίσετε να προσθέτετε μαθήματα σε αυτή:

Πατήστε λοιπόν Add Lessons για να δημιουργήσετε το μάθημά σας στον ασπροπίνακα. Όλα όσα θα χρειαστείτε σας τα περιγράφω στην παρακάτω εικόνα:

Για να ηχογραφήσετε οδηγίες, πρέπει να πατήσετε το πλήκτρο της εγγραφής, στο πάνω μέρος της οθόνης και να επιτρέψετε τη χρήση του μικροφώνου. Φυσικά, μπορείτε να πατάτε παύση, και να συνεχίζετε προσθέτοντας περιεχόμενο:

Μόλις ολοκληρώσετε το μάθημα, θα πατήσετε αποθήκευση (Save), ενώ μπορείτε να κάνετε και προεπισκόπηση (Preview) του μαθήματός σας.

Δώστε μερικές πληροφορίες για το μάθημά σας (Τίτλο, περιγραφή, αντικείμενο, ηλικιακή ομάδα) και ορίστε αν θα είναι προσβάσιμο μόνο από εσάς (Private) ή δημόσιο (Public) για πρόσβαση από όλη την κοινότητα του Educreations:

Για να αναθέσετε το μάθημα που μόλις δημιουργήσατε σε μία τάξη, μεταβαίνετε στον πίνακα ελέγχου της τάξης, διαλέγετε το μάθημα και πατάτε Προσθήκη επιλεγμένου μαθήματος (Add Selected Lessons):

Τελευταίο βήμα η πρόσκληση για συμμετοχή των μαθητών σας. Η πρόσβαση γίνεται μέσω ενός μοναδικού κωδικού που παράγει η εφαρμογή για κάθε τάξη που δημιουργείτε. Εσείς, είτε κοινοποιείτε μια μοναδική διεύθυνση (Class Code Link), είτε στέλνετε τον κωδικό της τάξης μέσω email:

Ας δούμε τώρα, πως θα συμμετέχει ένας μαθητής. Κάνοντας κλικ στη διεύθυνση που του έχουμε κοινοποιήσει, θα πρέπει να κάνει εγγραφή στην πλατφόρμα:

Πατώντας Sign Up θα συμπληρώσει μερικά στοιχεία, με πολύ βασικό το γεγονός ότι η εγγραφή μπορεί να γίνει χωρίς να είναι απαραίτητη η χρήση email:

Αυτό ήταν όλο! Πρόκειται για μια πολύ εύχρηστη εφαρμογή που δε θα σας προβληματίσει. Να πούμε στο σημείο αυτό πως η εφαρμογή εκτός από τη διαδικτυακή πλατφόρμα, διαθέτει και εφαρμογή για κινητές συσκευές στο App Store.

Περισσότερες ιδέες και μαθήματα, θα βρείτε στο δικτυακό τόπο της εφαρμογής και στο επίσημο κανάλι της εφαρμογής στο Youtube.

Δοκιμάστε το λοιπόν, δημιουργήστε κι εσείς τα δικά σας μαθήματα και μοιραστείτε τα με τους μαθητές σας!

Share
Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο