Εικονική Περιήγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης

Σε προηγούμενο άρθρο πραγματοποιήσαμε εικονική περιήγηση στην Ακρόπολη. Στα άρθρο αυτό θα κάνουμε τη βόλτα μας στο Μουσείο της Ακρόπολης. Το Μουσείο της Ακρόπολης δίνει την δυνατότητα στους χρήστες του διαδικτύου να ανακαλύψουν και να δούνε με εξαιρετική λεπτομέρεια επιλεγμένα εκθέματα μέσω της εφαρμογής Google Art Project. Ο επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί πανοραμικά στην Αίθουσα των Αρχαϊκών Έργων και στην Αίθουσα του Παρθενώνα, αλλά και να μελετήσει τις λεπτομέρειες των εκθεμάτων πέρα από τις δυνατότητες του γυμνού οφθαλμού. Για να δείτε την εφαρμογή πατήστε εδώ.

Αφού κάνετε κλικ στον επάνω σύνδεσμο, χρησιμοποιήστε το ανθρωπάκι στην κάτω δεξιά πλευρά της οθόνης σας, και μετακινήστε το στο χώρο:

Επιλέξτε όροφο:

…και περιηγηθείτε στο χώρο. Αν σας ενδιαφέρει κάποιο συγκεκριμένο ένθεμα, μπορείτε απλά να κάνετε κλικ επάνω του στο κάτω μέρος της οθόνης (υπάρχουν τα σημαντικότερα σε μικρογραφίες):

Για πρόσθετο εκπαιδευτικό υλικό, μπορείτε να επισκεφτείτε τον επίσημο Ιστότοπο του Μουσείου.

Αξίζει ακόμη να δείτε το Αποθετήριο Εκπαιδευτικού Υλικού για την Ακρόπολη:

…και τις ψηφιακές εφαρμογές: Η Ζωφόρος του Παρθενώνα, και Αθηνά, η Θεά της Ακρόπολης.

Τέλος ρίξτε μια ματιά στην ευφάνταστη μακέτα φτιαγμένη με LEGO που δώρισε πρόσφατα στο Μουσείο Ακρόπολης το Μουσείο Nicholson στο Πανεπιστήμιο του Σύδνεϋ, έπειτα από πρωτοβουλία του επιμελητή του Μουσείου Nicholson. Η Ακρόπολη χτίστηκε αποκλειστικά από 120.000 τουβλάκια LEGO σε περίπου 300 ώρες από τον Ryan McNaught (Δείτε σκηνές από το project, εδώ).

Share
Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο