Δημιουργία Βιντεομαθημάτων από Παρουσιάσεις με το theLearnia!

Το theLearnia είναι μια εξαιρετική διαδικτυακή πλατφόρμα στην οποία μπορείτε να δημιουργήσετε σε σύντομο χρονικό διάστημα βιντεομαθήματα και να τα μοιραστείτε με τους μαθητές σας. Μπορείτε να ξεκινήσετε από το μηδέν ή από έτοιμη παρουσίαση powerpoint, να προσθέσετε υλικό και να ηχογραφείτε ταυτόχρονα τη φωνή σας. Ας το δούμε μαζί λίγο πιο αναλυτικά:

Επισκεφτείτε τον επίσημο Ιστότοπο και κάντε εγγραφή. Αφού συνδεθείτε στο λογαριασμό σας πατήστε Δημιουργία Μαθήματος (Create Lesson):

Στη συνέχεια θα επιλέξετε αν το μάθημά σας θα βασιστεί:

σε έτοιμη παρουσίαση (powerpoint) που πρέπει να ανεβάσετε (upload),

σε κάποιο από τα έτοιμα πρότυπα (templates) της εφαρμογής, ή

σε κενό καμβά από το μηδέν.

Αν χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα δύο πρώτα, τα πράγματα θα είναι πολύ απλά. Θα πατήσετε το Start Recording (στο επάνω κεντρικό μέρος της οθόνης σας) και θα ξεκινήσει η εγγραφή του μαθήματος. Στα δεξιά έχετε ότι πρόσθετο εργαλείο χρειαστείτε (μολύβια, κείμενο, σχήματα, εικόνες) τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να εμπλουτίσετε τις παρουσιάσεις σας.

Αυτό που είναι πολύ χρήσιμο είναι το εργαλείο ηχογράφησης της φωνής σας. Έτσι, ανεβάζετε ένα powerpoint (μέγιστο 15 διαφάνειες),

πατάτε start recording, και αλλάζετε διαφάνειες ενώ ταυτόχρονα δίνετε εξηγήσεις από το μικρόφωνο του υπολογιστή σας.

Φυσικά μπορείτε να ξεκινήσετε από λευκό καμβά και να αρχίσετε να προσθέτετε περιεχόμενο με τη βοήθεια της εργαλειοθήκης.

Να τονίσουμε πως σε οποιοδήποτε σημείο, μπορείτε να πατάτε παύση της εγγραφής και να συνεχίζετε όποτε εσείς επιθυμείτε, ώστε να κάνετε ότι αλλαγές θέλετε χωρίς αυτές να εγγράφονται. Μόλις ολοκληρώσετε την εγγραφή, μπορείτε να δείτε τη δημιουργία σας και να πατήσετε στη συνέχεια αποθήκευση (το εικονίδιο με τη δισκέτα):

Το βιντεομάθημα που δημιουργήσατε θα αποθηκευτεί με όνομα που εσείς θα δώσετε και πλέον είστε έτοιμοι να το διαθέσετε στους μαθητές σας, μέσω συνδέσμου, social ή με τη χρήση κώδικα ενσωμάτωσης σε Ιστότοπο:

Πραγματικά πολύ εύχρηστη εφαρμογή, αλλά και πολύ χρήσιμη αφού πάντα τα βιντεομαθήματα είναι πιο ελκυστικά από απλές παρουσιάσεις.

Αξίζει να δείτε και τα παρακάτω βιντεάκια με οδηγίες για τη δημιουργία και τον εμπλουτισμό των δικών σας μαθημάτων:

Σας άρεσε; Αν ναι, δοκιμάστε το τώρα!

Share
Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο