Online Τεστ Αξιολόγησης με το ClassMarker

Το ClassMarker είναι ένα πανίσχυρο διαδικτυακό εργαλείο, που μας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργούμε τεστ αξιολόγησης για τους μαθητές μας, μέσα από μια μεγάλη ποικιλία, όπως Πολλαπλής Επιλογής, Σωστού-Λάθους, Συμπλήρωσης Κενού, κλπ.

Από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του, που το διαφοροποιούν σε σχέση με αντίστοιχα εργαλεία, είναι το γεγονός ότι επιτρέπει τη δημιουργία group (π.χ. Τάξη, Τμήμα ,Ομάδα) στα οποία μπορούμε να συσχετίσουμε τις ασκήσεις μας και δυνατότητα αποστολής των ασκήσεων μέσω e-mail, αλλά και ενσωμάτωσής τους σε ιστοσελίδες, blogs, κλπ.

Για να ξεκινήσετε με το Classmarker θα ακολουθήσετε τα παρακάτω:

Θα συνδεθείτε στην Επίσημη Ιστοσελίδα και θα κάνετε εγγραφή (Register), ακολουθώντας τις οδηγίες. Αν είστε εκπαιδευτικός θα επιλέξετε την κατηγορία εγγραφής Education (Non-profit), η οποία παρέχει έναν δωρεάν λογαριασμό για εκπαιδευτικούς για τη δημιουργία έως 100 τεστ μηνιαίως.

clsmark-reg

Στη συνέχεια θα συνδεθείτε με τους κωδικούς σας και είστε έτοιμοι για να δημιουργήσετε!

Το ClassMarker  ουσιαστικά απαιτεί από το χρήστη τα 3 παρακάτω βήματα:

clsmark1

Ας πάμε λοιπόν να δημιουργήσουμε το πρώτο μας τεστ!

Θα πάμε λοιπόν και θα πατήσουμε το σύνδεσμο New Test + και αφού δώσουμε ένα όνομα στο τεστ, θα πατήσουμε το σύνδεσμο Start Adding Questions, για την προσθήκη των ερωτήσεών μας.

clsmark2

Στη συνέχεια αυτό που θα μας ρωτήσει είναι να επιλέξουμε αν θέλουμε Fixed or Random (Προκαθορισμένες ή τυχαίες ερωτήσεις) στην άσκησή μας. Αυτό έχει να κάνει με τις ανάγκες μας κάθε φορά που κάνουμε μια άσκηση και δε χρειάζεται να μας απασχολήσει τώρα.

clsmark3

Επιλέγουμε λοιπόν το Fixed Questions και στη συνέχεια το Add New.

Στο σημείο αυτό είστε έτοιμοι να εισάγετε μια ερώτηση από τις διαθέσιμες κατηγορίες (π.χ. πολλαπλής επιλογής – Multiple Choice), γράψτε την ερώτησή σας και τις πιθανές απαντήσεις, αφού φροντίσετε όμως σε μια από αυτές να τσεκάρετε το κουτάκι που γράφει this answer is correct,  ώστε να δηλώσετε τη σωστή απάντηση.

Δείτε ένα παράδειγμα:

clsmark4

Στη συνέχεια κατεβείτε προς τα κάτω, και αν θέλετε μπορείτε:

να δηλώσετε κατηγορία (Category) για την ερώτησή σας. (π.χ. Α΄ Γυμνασίου, Πληροφορική, Μαθηματικά κλπ…),

να αποφασίσετε πόσες μονάδες θα πιάνει (points available), κλπ.

clsmark5

Αφού ολοκληρώσετε με τα παραπάνω πατήστε ένα preview για να δείτε μια ακόμη φορά την ερώτηση και αν είστε σίγουροι για το αποτέλεσμα πατήστε Save για να την αποθηκεύσετε.

Αν επιθυμείτε μπορείτε να προσθέσετε κι άλλες ερωτήσεις, αν όχι κάνετε κλικ στο κουμπί Back to test για να επιστρέψετε στην αρχική σελίδα.

Αν για κάποιο λόγο θέλετε να αλλάξετε κάτι στο τεστ που δημιουργήσατε μπορείτε να το κάνετε πατώντας το κουμπί Edit Test.

 Στη συνέχεια θα δημιουργήσετε την ομάδα στην οποία θα απευθύνεται το τεστ.

Επάνω δεξιά θα επιλέξετε το Groups, στη συνέχεια το κουμπί New Group + και αφού δώσετε ένα όνομα στην ομάδα σας θα πατήσετε αποδοχή (Submit).

Το επόμενο που έχετε να κάνετε είναι να προσθέσετε τα μέλη της ομάδας σας.

Θα πατήσετε λοιπόν το Add Members

Εδώ έχετε πολλές επιλογές για τη διαχείριση των μελών των ομάδων που δημιουργείτε. Μπορείτε να διαγράφετε, να μπλοκάρετε, να μετακινείτε μέλη από μια ομάδα σε μια άλλη, κλπ.

Στην παρούσα φάση θα επιλέξετε το σύνδεσμο Enter Members Here.

clsmark7

Αυτό που θα κάνετε είναι να προσθέσετε στο πεδίο users τα μέλη της ομάδας σας ως εξής:

όνομα1, επώνυμο1, e-mail1

όνομα2, επώνυμο2, e-mail2

…μέχρι 50 μέλη τη φορά!

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Το κόμμα ανάμεσα από όνομα, επώνυμο και email είναι απαραίτητο!!!

Στην επιλογή name order θα επιλέξετε την πρώτη, First Name, Last Name, email, ώστε να είμαστε συνεπείς στα παραπάνω!

Το password δεν είναι απαραίτητο στην παρούσα φάση, αφήστε να το αποδώσει το σύστημα.

Στη γλώσσα (language) βάλτε Ελληνικά ή ότι εσείς επιθυμείτε, και τέλος το πολύ σημαντικό:

Στο πεδίο Email Details επιλέξτε Yes, email login details to users ώστε να σταλεί AYTOMATA στα email της ομάδας ο λογαριασμός του καθενός με τα στοιχεία εισόδου του στην άσκηση.

Μόλις το επιλέξετε, το μόνο που απομένει είναι να δώσετε το password με το οποίο κάνατε login στο ClassMarker, και πατάτε το Register New Users.

Έχετε ολοκληρώσει τη δημιουργία της ομάδας σας, και ήδη τα μέλη της έχουν ενημερωθεί με email για το λογαριασμό (username και password)με τον οποίο θα συνδεθούν στο ClassMarker.

Αυτό που μένει είναι να συνδέσετε την ομάδα με την άσκηση που δημιουργήσατε στην αρχή.

Για να το κάνετε αυτό, αρκεί να πατήσετε το κουμπί Assign Test και να τσεκάρετε το τεστ που θέλετε να απαντήσει η ομάδα σας.

Μόλις το κάνετε το ClassMarker θα σας ρωτήσει τον τρόπο πρόσβασης της ομάδας σας στο test.

Υπάρχουν 2 τρόποι: Μέσω της ομάδας (Via Group) και των κωδικών που τους έχουν αποσταλεί ή μέσω συνδέσμου (Via Link) που θα τους στείλετε, χωρίς να χρειάζονται κωδικούς.

Δοκιμάστε τον 1ο τρόπο (Via Group), πατώντας το κουμπί Assign to Group, και αφού επιλέξετε την αντίστοιχη ομάδα που δημιουργήσατε, πατάτε Next.

clsmark6

Μόλις το κάνετε αυτό θα δείτε μια ποικιλία ρυθμίσεων που αφορούν θέματα σχετικά με το αν θέλετε να ρυθμίσετε χρόνο για την άσκηση, δυνατότητα αποθήκευσης και συνέχισης αργότερα και πολλά πολλά άλλα… Αλλάξτε τις ρυθμίσεις σύμφωνα με τις επιθυμίες σας και στο τέλος της σελίδας πατήστε Assign.

Αυτό ήταν!!! Μπορείτε να κάνετε Preview και να δείτε το τεστ, να το τροποποιήσετε (Edit) αν θέλετε και εν τέλει να ολοκληρώσετε πατώντας Finished.

 Τα μέλη της ομάδας σας μπορούν τώρα να συνδεθούν στην ιστοσελίδα του ClassMarker, με τους κωδικούς που τους έχουν αποσταλεί και να απαντήσουν το test.

Εσείς μπορείτε να συνδέεστε στην πλατφόρμα όποτε επιθυμείτε και να δείτε αν απάντησαν στην καρτέλα Results, η οποία σας παρέχει πλήρη στατιστικά για την επίδοση των μαθητών σας.

Αυτό ήταν. Οι επιλογές που έχετε είναι πάρα πολλές. Ο καλύτερος τρόπος όπως πάντα είναι η δοκιμή! Εγγραφείτε, δημιουργήστε, φτιάξτε μια ομάδα από φίλους και στείλτε τους να απαντήσουν, ώστε να δείτε τι καταφέρατε!

Για μια ανακεφαλαίωση των παραπάνω δείτε το βίντεο:

Share
Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο