Δημιουργούμε παρουσιάσεις που ξεχωρίζουν, με το Emaze!

Οι παρουσιάσεις είναι πλέον ένα αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Μερικά χρόνια πριν, το Powerpoint (του Office) ή το Impress (του Open Office), μονοπωλούσαν τις επιλογές μας. Με το πέρασμα των χρόνων και με δεδομένη πλέον την πρόσβαση στο διαδίκτυο, τα εργαλεία παρουσιάσεων αυξήθηκαν, με τα περισσότερα από αυτά να είναι πλέον διαδικτυακά. Ήδη σε αυτό τον ιστότοπο σας έχω παρουσιάσει αρκετά, και μπορείτε να τα δείτε εδώ. Στο σημερινό άρθρο θα γνωρίσουμε το emaze. Το μότο του emaze είναι ‘amazing presentations’. Και όχι άδικα. Πρόκειται για ένα εύχρηστο και ταυτόχρονα εντυπωσιακό εργαλείο δημιουργίας διαδικτυακών παρουσιάσεων. Θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι κάτι ανάμεσα σε powerpoint και prezi, με περισσότερες ομοιότητες με το δεύτερο. Ας το γνωρίσουμε…

Επισκεφτείτε τον επίσημο Ιστότοπο της εφαρμογής και κάντε εγγραφή, δηλώνοντας το email σας και ένα κωδικό πρόσβασης. Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε το λογαριασμό σας στο Facebook. Αφού συνδεθείτε, πατήστε Create (Δημιουργία) και θα ερωτηθείτε για το είδος της παρουσίασης που θέλετε να δημιουργήσετε:

Επιλέγετε, και πλέον είστε έτοιμοι να διαλέξετε ένα από τα πολλά έτοιμα πρότυπα του emaze, για να ξεκινήσετε να δημιουργείτε. Η παρουσίασή σας μπορεί να ξεκινήσει από λευκό καμβά ή ανεβάζοντας παρουσίαση που έχετε ήδη δημιουργήσει στο powerpoint. Η δεύτερη περίπτωση παρουσιάζει αρκετό ενδιαφέρον, αφού μπορεί πραγματικά να “απογειώσει” την έτοιμη παρουσίασή σας, εμπλουτίζοντάς την με τρισδιάστατα γραφικά! Αφού επιλέξετε το πρότυπό σας, οι δυνατότητες είναι πραγματικά απεριόριστες.

Για κάθε κατηγορία αντικειμένου, οι εργαλειοθήκες εντυπωσιάζουν. Για το κείμενο:

Για τις εικόνες:

Για λοιπά πολυμέσα (ήχο, βίντεο, συνδέσεις, κώδικα ενσωμάτωσης, χάρτες google, κ.α):

Έτοιμα σχήματα:

..και μικροεφαρμογές, όπως ροές δεδομένων από social, προβολή slides, κλπ:

Πραγματικά οι επιλογές είναι αμέτρητες και δε θα αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα στην εισαγωγή και μορφοποίηση οποιουδήποτε αντικειμένου.

Στην επάνω αριστερή πλευρά, μπορείτε να προσθέτετε νέους τομείς στην παρουσίασή σας (όπως οι διαφάνεις του Powerpoint), και να κάνετε ρυθμίσεις για την παρουσίασή σας:

Στην δεξιά πλευρά έχετε μια ακόμη εργαλειοθήκη, με τα απαραίτητα (αναίρεση, επανάληψη, αντιγραφή, διαγραφή, και τις επιλογές αποθήκευσης και διαμοιρασμού):

Οι επιλογές Share (Διμαοιρασμός) και Download (Κατέβασμα) έχουν φανταστικές επιλογές, αλλά δυστυχώς οι περισσότερες απαιτούν πληρωμή.

Στο download, η δωρεάν έκδοση επιτρέπει την προβολή της παρουσίασής σας χωρίς δίκτυο (offline), με χρήση της εφαρμογής που μας παρέχει το emaze και μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ. Τα υπόλοιπα (video, pdf), απαιτούν πληρωμή.

Στις επιλογές διαμοιρασμού (share) της παρουσίασης, το emaze στη δωρεάν έκδοση επιτρέπει το διαμοιρασμό μέσω συνδέσμου και social media, αλλά και μέσω παραγωγής κώδικα ενσωμάτωσης σε ιστοσελίδες. Δυστυχώς η επιλογή πρόσκλησης συνεργατών για ταυτόχρονη επεξεργασία είναι κλειδωμένη στη βασική έκδοση:

Όπως και να’χει, οι επιλογές της βασικής έκδοσης είναι τόσες πολλές που δε θα μας λείψει πραγαμτικά κάτι. Για να πάρετε μια πρώτη ιδέα, το τι μπορείτε να δημιουργήσετε με το emaze, αξίζει να επισκεφτείτε τη ενότητα Get Inspired για να εμπνευστείτε από τις πάρα πολλές διαθέσιμες παρουσιάσεις. Η ενότητα Education έχει τις πληροφορίες που θα χρειαστεί κάποιος για τη χρήση του emaze στην εκπαίδευση. Τέλος, η ενότητα της υποστήριξης (support), θα σας κατευθύνει στα πρώτα σας βήματα με το emaze, με οδηγούς, βίντεο και παρουσιάσεις για να κάνετε τις δικές σας δημιουργίες.

Για ακόμη περισσότερες οδηγίες, το κανάλι της εφαρμογής στο youtube είναι υπερπλήρες:

Το μόνο που απομένει είναι να το δοκιμάσετε κι εσείς, και θα χαρώ ιδιαίτερα να μου κοινοποιήσετε τη δική σας παρουσίαση. Καλές δημιουργίες!

Share
Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο