Τηλεδιασκέψεις με ένα κλικ με το Appear.in (Whereby)

Ενημέρωση: Το Appear.in άλλαξε πρόσφατα όνομα και λειτουργίες. Η νέα πλατφόρμα είναι το Whereby. Γνωρίστε το εδώ.

Το Appear.in είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα για την  υποστήριξη τηλεδιασκέψεων. Είναι από τις εφαρμογές που μόλις συνειδητοποιείς το τι μπορείς να κάνεις, θέλεις να την χρησιμοποιείς ξανά και ξανά. Ας δούμε το  γιατί…

Πρώτα πρώτα, δεν χρειάζεται καμία εγγραφή, και καμία εγκατάσταση κάποιας εφαρμογής. Ένας Browser, η κάμερα και το μικρόφωνό σας είναι όλα όσα χρειάζεστε! Αν τα έχετε, επισκεφτείτε τον Ιστότοπο της πλατφόρμας και δημιουργήστε το πρώτο σας δωμάτιο, απλά δίνοντας ένα όνομα:

Το δωμάτιό σας δημιουργείται αυτόματα, και το έχετε μπροστά σας. Έχω επισημάνει στην εικόνα που ακολουθεί τις επιλογές σας:

Στο κέντρο της οθόνης βλέπετε την κάμερα. Στο επάνω μέρος, αριστερά βλέπετε το όνομα του δωματίου και το σύνδεσμο που μπορείτε να αντιγράψετε και να στείλετε στους μαθητές ή τους συνεργάτες σας. Δίπλα, έχετε τις ρυθμίσεις της κάμερας και του μικροφώνου σας. Πατώντας το κουμπάκι Lock, κλειδώνετε το δωμάτιο και για να συμμετέχει οποιοσδήποτε έχετε καλέσει θα πρέπει πρώτα να το αιτηθεί. Με το Claim, αποκτάτε πρόσβαση σε περισσότερες ρυθμίσεις, αλλά απαιτεί εγγραφή. Μην ανησυχείτε, διότι αυτές οι πρόσθετες επιλογές δε θα σας λείψουν.

Και τώρα τα ωραία… Στο κάτω μέρος της οθόνης έχετε το κουμπί Share Screen και μπορείτε να μοιράσετε την οθόνη σας στους συμμετέχοντες. Στην επιλογή Stickers έχετε διαθέσιμα κάποιες εικόνες που μπορείτε να τοποθετήσετε σαν αυτοκόλλητα στην οθόνη (δε με ενθουσίασε ιδιαίτερα..). Μπορείτε ακόμη να κλείσετε κάμερα ή/και μικρόφωνο, με τα Video Off και Mute. Τέλος, στην κάτω δεξιά γωνία υπάρχει το εικονίδιο της συνομιλίας για την υποστήριξη chating μεταξύ των συνεργατών.

Πραγματικά δε θα σας λείψει τίποτα. Η απλότητα σε όλο της το μεγαλείο, με μοναδικό προαπαιτούμενο ένα Browser! Η εφαρμογή υποστηρίζει μέχρι και 8 άτομα ταυτόχρονα. Κατά την προσωπική μου γνώμη, με 8 άτομα ταυτόχρονα θα δημιουργηθεί ένα σχετικό χάος. 3 – 4 άτομα είναι τέλεια, ειδικά αν διαθέτετε οθόνη τουλάχιστον 19 ιντσών.

Να πούμε ακόμη πως μπορείτε να προσκαλέσετε συνεργάτες με email ή μέσω Facebook (πατώντας το invite friends).

Θέλετε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή από την κινητή συσκευή σας; Κανένα πρόβλημα! Υπάρχει διαθέσιμη στο App Store για iOS.

Πραγματικά ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο το οποίο μπορεί να “τρέξει” σε χρόνο ρεκόρ!

Δοκιμάστε το!

Share
Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο