Σχολιασμός Βίντεο σε Πραγματικό χρόνο με το Comment Bubble

Update: Η εφαρμογή έχει προβλήματα, μάλλον έχει ανασταλεί η λειτουργία της.


Έχω δοκιμάσει δεκάδες εφαρμογές που χρησιμοποιούν τα βίντεο για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Οι περισσότερες αφορούν τη δημιουργία quiz που σχετίζονται με αυτό που προβάλλεται. Το Comment Bubble ξεφεύγει από τα παραπάνω και φέρνει το κάτι διαφορετικό. Πρόκειται για μια εφαρμογή που επιτρέπει το σχολιασμό βίντεο σε πραγματικό χρόνο. Ας το γνωρίσουμε…

Επισκεφτείτε τον Ιστότοπο της εφαρμογής και κάντε εγγραφή.  Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε το λογαριασμό σας σε Facebook ή Google. Αφού συνδεθείτε, πατήστε στο πάνω μέρος της οθόνης σας το κουμπί New Video, και επικολλήστε μια διεύθυνση βίντεο από Youtube ή Vimeo. Η εφαρμογή επιτρέπει να ανεβάσετε το δικό σας βίντεο ή ήχο με μοναδικό περιορισμό το μέγεθος να είναι <200ΜΒ.

Επόμενο βήμα η προσαρμογή 5 χρωματιστών κουμπιών άμεσου σχολιασμού, στα οποία μπορείτε να ρυθμίσετε εσείς τις επιλογές και το σχόλιο στο οποίο θα αντιστοιχεί το καθένα. Φυσικά επιτρέπεται οποιοσδήποτε σχολιασμός κατά τη διάρκεια προβολής, πέρα από τις προεπιλογές των Quick Comment Bubbles. Ακόμη ορίζετε τα δικαιώματα σχολιασμού, επιτρέποντας σε ανώνυμους (χωρίς λογαριασμό) χρήστες να σχολιάζουν και αν θα μπορούν να βλέπουν όλα τα σχόλια (εκτός από τα δικά τους). Επίσης υπάρχει ειδικό εργαλείο ενσωμάτωσης σε Ιστότοπο (Plugin Tool), το οποίο πρέπει να χρησιμοποιήσετε για την παραγωγή του κώδικα ενσωμάτωσης:

Ένα πολύ δυνατό σημείο είναι η ανατροφοδότηση με μορφή ήχου και βίντεο από τις κάμερες των υπολογιστών των συμμετεχόντων. Αυτό γίνεται ακριβώς κάτω από το βίντεο πατώντας το κουμπί με την κάμερα ή το μικρόφωνο αντίστοιχα. Εκεί απλά πατάτε εγγραφή (Record), και όταν ολοκληρωθεί, πατάτε υποβολή (Submit). Αριστερά, από αυτά υπάρχει το κενό πλαίσιο στο οποίο μπορεί να υποβληθεί οποιοδήποτε σχόλιο, για την περίπτωση που δε μας καλύπτουν τα σχόλια άμεσης υποβολής (χρωματιστά καρτελάκια ακριβώς από κάτω):

Σε πραγματικό χρόνο δημιουργούνται γραφήματα με βάση τα χρώματα των ορισμένων προεπιλογών, αλλά και μια λίστα με όλα τα σχόλια. Κάνοντας κλικ στο χρονικό σημείο υποβολής, μπορούμε να δούμε ακριβώς το σημείο του βίντεο που έγινε το σχόλιο. Για καλύτερη διαχείριση μπορείτε να μην επιτρέπετε ανώνυμη υποβολή σχολίου, οπότε οι συμμετέχοντες θα πρέπει να διαθέτουν λογαριασμό.

Κάθε βίντεο έχει μια μοναδική διεύθυνση ώστε να μπορεί να διαμοιραστεί, αλλά και να ενσωματωθεί σε Ιστότοπο.

Δείτε και ένα δικό μου παράδειγμα για να καταλάβετε καλύτερα τι μπορείτε να κάνετε. Βλέπετε το βίντεο και σχολιάζετε σε όποιο σημείο επιθυμείτε, είτε από τα έτοιμα χρωματιστά κουμπάκια που έχω ήδη ορίσει, είτε απλά γράφοντας το δικό σας σχόλιο, στο κενό πεδίο. Εγώ ως διαχειριστής, θα συνδεθώ στο λογαριασμό μου και θα βλέπω τη λίστα με τα σχόλιά σας:

Η εφαρμογή διαθέτει έναν από τους πιο κατατοπιστικούς οδηγούς που έχω συναντήσει, ώστε να μπείτε κατευθείαν στη λογική χρήσης. Θα ανοίξει η εφαρμογή και θα δείτε όλα όσα σας περιέγραψα σε βήματα. Δείτε τον εδώ, και δημιουργήστε το δικό σας!

Share
Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο