Καλό καλοκαίρι με παχνίδια εκμάθησης προγραμματισμού!

Το καλοκαίρι έφτασε και όλοι έχουμε ανάγκη από λίγη ξεκούραση. Είτε βρεθείτε βουνό, είτε θάλασσα, είτε μείνετε στην πόλη ή το χωριό σας, εκμεταλλευτείτε τον ελεύθερο χρόνο για να κάνετε πράγματα που σας χαλαρώνουν ή/και σας διασκεδάζουν. Προσπαθήστε να ξεφύγετε από τη ρουτίνα και αφήστε για λίγο στην άκρη τον ψηφιακό κόσμο και την τεχνολογία. Δε χρειάζεται να αναλώνετε το χρόνο σας μπροστά στην τηλεόραση. Το Survivor τελειώνει, μη δείτε λοιπόν και τις επαναλήψεις! 🙂 Μην κρατάτε ένα κινητό πάντα στο χέρι και δε χρειάζεται παντού και πάντα να ανακοινώνετε τις κινήσεις σας στα social! Είναι καλοκαίρι, και πρέπει να το εκμεταλλευτείτε, όσο το δυνατόν πιο δημιουργικά! Ο λόγος που γράφω το άρθρο αυτό είναι να σας ευχηθώ χαρούμενες διακοπές και να προτείνω σε όσους δε μπορούν να  αφήσουν υπολογιστή και κινητό στην άκρη, να τα χρησιμοποιήσουν με πιο δημιουργικό τρόπο. Χαρούμενες διακοπές λοιπόν με παιχνίδια εκμάθησης προγραμματισμού!

Συγκέντρωσα επιλεγμένο υλικό από τον Ιστότοπό μου, με εφαρμογές, στις οποίες μπορείτε να παίξετε, μαθαίνοντας ταυτόχρονα Προγραμματισμό! Τα περισσότερα από αυτά απευθύνονται σε μαθητές από τις τελευταίες τάξεις του δημοτικού, μέχρι και ενήλικες. Ας τα δούμε!

Codemonkey

Το μικρό μαϊμουδάκι περιμένει εντολές από εσάς για να καταφέρει να μαζέψει τις αγαπημένες του μπανάνες! Ακούγεται πολύ παιδικό, μα δεν είναι! Ξεκινά με απλές εντολές και σας παρέχει ότι βοήθεια χρειαστείτε. Όσο προχωράτε, δυσκολεύει και θα πρέπει να προσπαθείτε όλο και περισσότερο!

Ξεκινήστε να παίζετε εδώ, και για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε εδώ.

Lightbot

Σκοπός του παιχνιδιού είναι η καθοδήγηση ενός μικρού ρομπότ. Το ρομποτάκι μπορεί να εκτελέσει μόνο κάποιες βασικές εντολές: μετακίνηση μπροστά, περιστροφή αριστερά ή δεξιά, άλμα και άναμμα μιας λάμπας (που είναι και ο στόχος του παιχνιιδιού). Υπάρχει επίσης η δυνατότητα κλήσης δύο συναρτήσεων.

Ξεκινήστε να παίζετε εδώ, και για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε εδώ.

Blocky Games

Το Blocky Games είναι μια σειρά από εκπαιδευτικά παιχνίδια που έχουν ως στόχο να μυήσουν τους χρήστες στα μυστικά του Προγραμματισμού. Ο χρήστης δε χρειάζεται να γράψει ούτε μια γραμμή κώδικα, αφού όλα τα παιχνίδια και οι γρίφοι, λύνονται με τη χρήση μπλοκ. Τα παιχνίδια είναι διαβαθμισμένης δυσκολίας. Ξεκινάμε με πολύ απλά πράγματα και καταλήγουμε σε αρκετά πολύπλοκα που θα προβληματίσουν ακόμη και τους πιο προχωρημένους. Και τα επτά διαθέσιμα παιχνίδια έχουν αρκετό ενδιαφέρον και αν τους δώσετε την προσοχή που πρέπει θα «κολλήσετε» για αρκετή ώρα!

Ξεκινήστε να παίζετε εδώ, και για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε εδώ.

Run Marco… All Can Code

Η ελληνική εφαρμογή απευθύνεται σε αρχάριους προγραμματιστές και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από μαθητές Δημοτικού και στις πρώτες τάξεις του Γυμνασίου. Η εφαρμογή μοιάζει με παιχνίδι και σχεδόν δεν θα καταλάβετε τη διαφορά του παίζω ή μαθαίνω.

Ξεκινήστε να παίζετε εδώ, και για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε εδώ.

Minecraft (από την Ώρα του Κώδικα)

Προγραμματίστε χρησιμοποιώντας μπλοκ με εύκολες και κατανοητές εντολές (στα Ελληνικά) ενώ στην πραγματικότητα θα δημιουργείτε κώδικα JavaScript τον οποίο θα μπορείτε να βλέπετε.

Ξεκινήστε να παίζετε εδώ.

Star Wars (από την Ώρα του Κώδικα)

Εμπνευσμένο από τη γνωστή σειρά ταινιών, μας εισάγει στα βασικά του Προγραμματισμού. Στην τελευταία δραστηριότητα μας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε τη δική μας ιστορία με βάση όλα όσα μάθαμε σε προηγούμενα βήματα.

Ξεκινήστε να παίζετε εδώ.

CodeCombat.

Η εφαρμογή απευθύνεται  σε πιο προχωρημένους, με στόχο να γνωρίσετε τον προγραμματισμό μέσω της παιγνιώδους μάθησης. Το παιχνίδι έχει περισσότερες από 400 διαφορετικές πίστες διαβαθμισμένης δυσκολίας, οι οποίες γίνονται διαθέσιμες όσο εμπλουτίζονται οι γνώσεις του χρήστη σε θέματα προγραμματισμού. Επιπλέον, παίζετε χρησιμοποιώντας πραγματικές γλώσσες προγραμματισμού (JavaScript, Python, Coffee Script, Lua)

Ξεκινήστε να παίζετε εδώ, και για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε εδώ.

Καλό καλοκαίρι λοιπόν…

…και καλό παιχνίδι!

Share
Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο