Δημιουργία Συνεργατικών Quiz με Quizizz και Google Forms

Την εφαρμογή Quizizz, σας την έχω παρουσιάσει αναλυτικά σε προηγούμενο άρθρο. Πρόκειται για ένα από τα πιο ισχυρά και εύχρηστα εργαλεία για τη δημιουργία διασκεδαστικών quiz. Έχω δημιουργήσει αρκετά, τα οποία είχαν μεγάλη απήχηση στους μαθητές μου (ειδικά στα Μαθηματικά Γυμνασίου) και σας συστήνω ανεπιφύλακτα να τη δοκιμάσετε.

Στο άρθρο αυτό επανέρχομαι για να σας παρουσιάσω μια πολύ χρήσιμη δυνατότητα της εφαρμογής, με την οποία μπορούμε να δημιουργήσουμε συνεργατικά quiz χρησιμοποιώντας τις Φόρμες της Google.

Ένας συνάδελφος από σχολείο της Αμερικής (Joe Marquez, το όνομά του) δημιούργησε ένα πρότυπο έγγραφο Google (Template). Το έγγραφο αυτό μπορούμε να το  διαμοιράσουμε στους μαθητές ή/και τους συναδέλφους μας και να ζητήσουμε από αυτούς να γίνουν συνδημιουργοί στα quiz μας, προσθέτοντας τις δικές τους ερωταπαντήσεις. Μόλις ολοκληρωθεί η συλλογή των ερωταπαντήσεων, κάνετε εξαγωγή των απαντήσεων από τα Google Forms σε αρχείο excel ή csv. Το αρχείο αυτό θα το κάνετε εισαγωγή σε ένα νέο quiz μέσα από το περιβάλλον του Quizizz:

Για να καταφέρετε τα παραπάνω θα χρειαστεί μια μικρή εξοικείωση με το Quizizz (Διαβάστε τον αναλυτικό οδηγό μου, εδώ), και λίγες γνώσεις για τις φόρμες Google και τα ερωτηματολόγια (Διαβάστε για τα Google Forms, εδώ).

Για την όλη διαδικασία μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα, εδώ.

Αν σας αρέσουν τα βίντεο – οδηγοί, το παρακάτω είναι ότι ακριβώς χρειάζεστε, αφού περιγράφει τη διαδικασία βήμα – βήμα:

Πραγματικά πολύ χρήσιμο! Δοκιμάστε το!

Share
Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο