Εικονικές αίθουσες συνεδριάσεων με την εφαρμογή Webroom

Το WebRoom είναι μια νέα, δωρεάν υπηρεσία, για τη δημιουργία εικονικών αιθουσών συνεδριάσεων. Δε χρειάζεται να κατεβάσετε κάποιο λογισμικό και στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται ούτε να εγγραφείτε για να το χρησιμοποιήσετε. Για να ξεκινήσετε μια συνάντηση στο WebRoom, επισκεφτείτε τη σελίδα της εφαρμογής, και απλά πληκτρολογήστε το όνομα και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας:

Η αίθουσα συνεδριάσεων ξεκινά αμέσως μόλις ολοκληρώσετε την εισαγωγή των παραπάνω. Θα πραγματοποιηθεί ένας αυτόματος έλεγχος του συστήματός σας για τον ήχο και το βίντεο…

…και αν όλα καλά (που θα είναι), θα δείτε το δωμάτιο συνεδριάσεων:

Μόλις το δωμάτιό σας είναι ανοιχτό, μπορείτε να προσκαλέσετε τους μαθητές ή τους συνεργάτες σας να συμμετάσχουν, αποστέλλοντάς τους μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το WebRoom. Αυτό μπορεί να γίνει από την επάνω αριστερή γωνία (Participants):

Πατήστε το + για να στείλετε ένα μήνυμα-πρόσκληση στους συμμετέχοντες:

Οι συνεργάτες σας θα ειδοποιηθούν, και για να συμμετέχουν απλά θα πρέπει να πατήσουν το σύνδεσμο join session στο email που έλαβαν. Δείτε ένα παράδειγμα πρόσκλησης που έκανα εγώ στον εαυτό μου:

Το WebRoom σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε την κάμερα αν θέλετε οι άνθρωποι να βλέπουν το πρόσωπό σας κατά τη διάρκεια της συνάντησης. Παρέχεται ακόμη χώρος συνεργατικού πίνακα. Μπορείτε να γράψετε ή/και σχεδιάσετε στον πίνακα ή να ανεβάσετε ένα αρχείο για κοινή χρήση και συζήτηση στον πίνακα:

Από μια τόσο πλήρη εφαρμογή δε θα μπορούσε να λείπει ο χώρος συνομιλίας με κείμενο (Chat). Στη δεξιά πλευρά της εφαρμογής γράφετε το μήνυμά σας και βλέπετε τα μηνύματα των συνεργατών σας.

Στο τέλος κάθε συνεδρίας όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν στο email τους μια αναφορά με τις λεπτομέρειες, όπως τη διάρκεια, τα αρχεία που διακινήθηκαν, κλπ:

Αν τα παραπάνω δε σας αρκούν για να πραγματοποιήσετε μια συνεδρία στο Webroom, μπορείτε να κάνετε μια απλή εγγραφή (Register) και να αποκτήσετε πρόσβαση σε μερικά ακόμη “καλούδια”. Ως εγγεγραμμένος χρήστης:

-μπορείτε να μοιραστείτε την οθόνη σας με άλλους συμμετέχοντες στη συνάντηση (με την επέκταση του Webroom για Chrome και Firefox)

-μπορείτε να πραγματοποιήσετε τηλεδιάσκεψη με έως 8 άτομα με ήχο και εικόνα.

-μπορείτε να προγραμματίσετε τη συνεδρία σας για κάποια μεταγενέστερη στιγμή:

Πραγματικά πάρα πολλές δυνατότητες για μια δωρεάν διαδικτυακή εφαρμογή!

Δοκιμάστε την!

***Υ.Γ. Από τη στιγμή εγγραφής στην πλατφόρμα έχω λάβει τουλάχιστον 10 emails από την υποστήριξη της εφαρμογής με οδηγίες, υποδείξεις, ιδέες, κλπ… Πολλά μηνύματα, αλλά και πολύ χρήσιμα!

Share
Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο