Εργαλεία διαχείρισης τάξης με το ClassroomScreen

Το ClassroomScreen είναι μια δωρεάν διαδικτυακή πλατφόρμα που παρέχει αρκετά χρήσιμα εργαλεία (widgets) στον εκπαιδευτικό. Τα εργαλεία συμβάλλουν στην καλύτερη διαχείριση του χρόνου, και γενικότερα της τάξης.

Για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε το ClassroomScreen, απαιτείται υπολογιστής με σύνδεση στο διαδίκτυο και ένας βιντεοπροβολέας για την προβολή των εργαλείων στους μαθητές.

Ας δούμε τι μπορείτε να κάνετε. Επισκεφτείτε τον ιστότοπο και δείτε τα εργαλεία στο κάτω μέρος της οθόνης σας:

Σε πρώτη φάση μπορείτε να αλλάξετε τη γλώσσα και το φόντο της επιφάνειας του ClassroomScreen. Με το εργαλείο “τυχαίο όνομα”, γράφετε μια λίστα με ονόματα και η εφαρμογή θα επιλέξει τυχαία κάποιο για εσάς (π.χ. για μια κλήρωση), πατώντας το κουμπί Choose.

Μπορείτε ακόμη να έχετε αποθηκευμένη μια λίστα με τα ονόματα σε αρχείο .txt (σημειωματάριο) και να τη μεταφορτώνετε κάθε φορά που επιθυμείτε. Υπάρχει ακόμη η δυνατότητα να ρίξετε ζάρια (επιλογές από 1 έως 3).

Ένα ακόμη ενδιαφέρον εργαλείο είναι η μέτρηση του επιπέδου θορύβου της τάξης. Για να το χρησιμοποιήσετε, θα πρέπει να έχετε μικρόφωνο και να επιτρέψετε την πρόσβαση σε αυτό από την εφαρμογή.

Παρέχονται ακόμη…

εργαλεία ζωγραφικής πλήρους οθόνης ή παραθύρου,

εργαλείο παραγωγής qr code (αν δε γνωρίζετε τι είναι τα qr codes, διαβάστε σχετικά, εδώ),

ένας απλός κειμενογράφος με βασικά εργαλεία μορφοποίησης,

σύμβολα εργασίας μεταξύ μαθητών και ομάδων (ησυχία, συνεργασία, ψίθυρος, κ.α.)

Ρολόι και ημερολόγιο:

…αλλά και ένα χρονόμετρο με δυνατότητα αντίστροφης μέτρησης:

Για περισσότερες πληροφορίες ρίξτε μια ματιά στον κόμβο με τη βοήθεια για την εφαρμογή.

Αν θεωρείτε πως κάτι από τα παραπάνω μπορεί να σας φανεί χρήσιμο στην τάξη, μη διστάσετε να το χρησιμοποιήσετε. Είναι 100% δωρεάν, χωρίς διαφημίσεις (μέχρι στιγμής), και δε θα σας πάρει περισσότερο από ένα λεπτό να το ετοιμάσετε!

Share
Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο