Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Ιονίων Νήσων

Tο Σάββατο 24 Μαρτίου 2018 από τις 9:00 π.μ. έως τις 14:00 στο χώρο του 1ου & 5ου Γυμνασίου Κέρκυρας θα διεξαχθεί ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Ιονίων Νήσων, με υπεύθυνο συντονισμού τον Σχολικό Σύμβουλο Πληροφορικής Ιονίων Νήσων, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α’θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης (WRO Hellas).

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας για τη διάδοση της εκπαιδευτικής μεθόδου STEM (Science – Technology – Engineering – Mathematics) και την ένταξή της στο εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας. Για κάθε σχολική βαθμίδα τίθενται διαφορετικοί εκπαιδευτικοί στόχοι, κι ως εκ τούτου διαφορετικές διαγωνιστικές κατηγορίες και διαγωνιστικά κριτήρια.

Για το Δημοτικό ο φετινός διαγωνισμός σχετίζεται με το μέλλον, βάζοντας τους μαθητές στη διαδικασία να κατασκευάσουν μοντέλα με αυτοματισμούς με θέμα «Εποικισμός του Άρη».

Η διαγωνιστική πίστα του Γυμνασίου προσκαλεί τους μαθητές να κατασκευάσουν γρήγορα ρομπότ που θα επιλύουν προβλήματα που σχετίζονται με το ιστορικό θέμα «Βυζαντινή Αυτοκρατορία και Επικοινωνίες (Φρυκτωρίες)».

Οι μαθητές του Λυκείου θα κληθούν να δημιουργήσουν μία κατασκευή ελεύθερης έμπνευσης, η οποία θα λειτουργεί με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και θα περιέχει αυτοματισμούς που λύνουν προβλήματα στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων, σύμφωνα με το θέμα «Αειφόρος Ανάπτυξη και Επιχειρηματικότητα».

Οι εγγραφές όλων των ομάδων είναι ανοικτές μέχρι το Σάββατο 10/2/2018 (το σύστημα εγγραφών είναι κοινό για τον Περιφερειακό και τον Πανελλήνιο) και γίνονται ηλεκτρονικά, εδώ.

Ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Ρομποτικής Ιονίων Νήσων διεξάγεται στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 4 Μαρτίου 2018 και τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Το πρόγραμμα του Περιφερειακού Διαγωνισμού Ρομποτικής Ιονίων Νήσων θα έχει ως εξής:

Χώρος διεξαγωγής: 1ο & 5ο Γυμνάσιο Κέρκυρας

Ημερομηνία: 24 Φεβρουαρίου 2018 (9:00 – 14:00)

9:00 – 10:00  Υποδοχή και εγγραφές ομάδων.

10:00 – 12:15 Διαδικασία κατασκευής και Δοκιμές ομάδων Γυμνασίων και παράλληλα Διεξαγωγή διαγωνισμού συμμετεχόντων Δημοτικών Σχολείων – Αξιολόγηση.

12:15 – 12:30 Διάλειμμα

12:30 – 14:00 Διεξαγωγή διαγωνισμού συμμετεχόντων Β΄θμιας Εκπ/σης – Αξιολόγηση.

14:00 – 14:30 Λήξη και Απονομή Βραβείων.

Η εκδήλωσή είναι ανοιχτή για το κοινό. Διευκρινίζεται ότι η μετακίνηση των ομάδων μαθητών την ημέρα του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο.

Ο Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Ιονίων Νήσων

Γεράσιμος Πολυμέρης

Share
Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο