Δημιουργούμε όμορφα διαδικτυακά portfolio με το PortfolioGen

Το άρθρο που διαβάζετε, προέκυψε κατόπιν δικών σας μηνυμάτων. Μου ζητήσατε μια εφαρμογή για τη δημιουργία διαδικτυακών portfolio. Η δημιουργία ενός portfolio είναι μια ιδιαίτερα παραγωγική διαδικασία, που επιτρέπει σε εκπαιδευτικούς και μαθητές να προβάλουν κάποια εργασία, κάποιες δράσεις, ή γενικότερα τη δουλειά τους. Mια εύχρηστη, και δωρεάν εφαρμογή για να δημιουργήσετε διαδικτυακά το δικό σας porfolio, είναι το PortfolioGen!

Επισκεφτείτε τον επίσημο ιστότοπο της εφαρμογής, και “μπείτε απευθείας στη δράση”, πατώντας το κουμπί δημιουργία νέου Portfolio (Create Your Portfolio):

Η εφαρμογή θα σας ζητήσει να δώσετε ένα όνομα στο νέο σας portfolio και μερικά στοιχεία για το προσωπικό σας προφίλ. Αν είστε εκπαιδευτικός επιλέξτε (I am a Teacher):

Μετά από αυτή τη σύντομη εισαγωγή, θα μεταβείτε στον πίνακα ελέγχου της εφαρμογής, όπου (αν το επιθυμείτε), μπορείτε να συμπληρώσετε στοιχεία για το σχολείο σας, ή/και για το δημόσιο προφίλ σας.

Πλέον, είστε έτοιμοι να προσθέσετε περιεχόμενο. Η εφαρμογή χρησιμοποιεί ένα WYSIWG (What You See Is What You Get) επεξεργαστή περιεχομένου, με τα διαθέσιμα εργαλεία ξεκάθαρα τοποθετημένα στην αριστερή εργαλειοθήκη:

Επιλέξτε λοιπόν σε ποια ενότητα θέλετε να κάνετε αλλαγές ή να τροποποιήσετε το περιεχόμενο. Για παράδειγμα, ο τίτλος του portfolio (Portfolio Title/Header):

Η διαχείριση των σελίδων που θα περιέχει (Portfolio Pages):

Η προσθήκη περιεχομένου στις σελίδες μας (Edit Content):

Ανέβασμα των δικών μας αρχείων (Files & Documents):

Ενσωμάτωση διαδικτυακών βίντεο (Embedded Video), από youtube, vimeo,prezi, facebook:

Δημιουργία φόρμας επικοινωνίας (Contact Form):

Οι δυνατότητες πραγματικά αμέτρητες (ακόμη και στη δωρεάν έκδοση που μας αφορά).

Τέλος, αποφασίστε για τις ρυθμίσεις ιδιωτικότητας σχετικά με το ποιός θα μπορεί να έχει πρόσβαση στο portfolio σας:

Πραγματικά πρόκειται για μια εύχρηστη εφαρμογή με πολλές δυνατότητες και δε θα σας προβληματίσει από την πρώτη κιόλας επαφή. Ο επίσημος ιστότοπος διαθέτει μια υπερπλήρη σελίδα υποστήριξης, αλλά και για να δείτε αρκετά έτοιμα portfolios.

Για να πάρετε μια πρώτη ιδέα δείτε και το παρακάτω βίντεο με τα βασικά της εφαρμογής:

Θα χαρώ πολύ να μου στείλετε τα δικά σας portfolios…

Καλές δημιουργίες!

Share
Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο