Ψηφιακή ΕκπαίδευσηWeb 2.0

Διαδικτυακά μαθήματα και παρουσιάσεις με το Unio

Στον ιστότοπό μου έχουμε γνωρίσει πάρα πολλά εργαλεία δημιουργίας ψηφιακών τάξεων και online μαθημάτων. Στο άρθρο αυτό θα σας παρουσιάσω ένα ακόμη, το Unio. Το Unio είναι ένας διαδικτυακός συνεργατικός ασπροπίνακας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να παρουσιάσετε σε πραγματικό χρόνο μαθήματα στους μαθητές σας. Πρόκειται για μια νέα εφαρμογή, με δωρεάν έκδοση η οποία μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε μέχρι 5 μαθήματα και να συνεργαστούμε σε πραγματικό χρόνο.

Για να ξεκινήσετε με το Unio, κάντε πρώτα μια εγγραφή στον ιστότοπο της εφαρμογής. Αφού συνδεθείτε δημιουργείτε πρώτα ένα θέμα (subject) και στη συνέχεια ένα μάθημα (lesson). Το εργαλείο δημιουργίας μαθήματος σας παρέχει ένα περιβάλλον τύπου powerpoint. Όλα βασίζονται στην προσθήκη και επεξεργασία διαφανειών.

Μπορείτε να σχεδιάσετε, να προσθέσετε κείμενο, να εισαγάγετε έγγραφα, εικόνες και να προσθέσετε βίντεο ή/και ήχο σε κάθε διαφάνεια του μαθήματός σας.

Μπορείτε ακόμη να δημιουργήσετε quiz και ψηφοφορίες για ένα θέμα και να τα προσθέσετε στις διαφάνειές σας.  Στη δωρεάν έκδοση θα πρέπει να δημιουργήσετε το κουίζ πριν την προβολή του μαθήματος. Κατά τη διάρκεια προβολής η επιλογές δημιουργίας quiz και δημοσκοπήσεων-ψηφοφοριών είναι απενεργοποιημένες.

Μόλις εμπλουτίσετε τις διαφάνειες και δημιουργηθεί το μάθημά σας, είστε έτοιμοι να προσκαλέσετε τους μαθητές σας να το παρακολουθήσουν. Αυτό γίνεται με ένα μοναδικό κωδικό (pin) που θα πρέπει να τους κοινοποιήσετε.

Οι μαθητές αφού συνδεθούν, μπορούν να σχολιάσουν αυτά που βλέπουν και να απαντήσουν στις ερωτήσεις κουίζ. Όλα αυτά μπορούν να γίνουν με το δικό τους ρυθμό. Στον πίνακα ελέγχου σας βλέπετε τη λίστα με τους μαθητές που συμμετέχουν. Μπορείτε να δείτε τι έχουν κάνει και στη συνέχεια να τους δώσετε και μια γρήγορη ανατροφοδότηση.

Τα βασικά πλεονεκτήματα της εφαρμογής, είναι η ευχρηστία και η ταχύτητα με την οποία μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα μάθημα. Επιπλέον πολύ σημαντικό είναι η δυνατότητα ταχύτατης προεπισκόπησης των ενεργειών των μαθητών μας. Στα μειονεκτήματα θα μπορούσαμε να αναφέρουμε

την απουσία υποστήριξης μικροφώνου για φωνητική μετάδοση,

και την όχι καλή υποστήριξη κινητών συσκευών (αν και η εφαρμογή δηλώνει πως υποστηρίζεται).

Όπως και να’χει πρόκειται για μια φρέσκια πρόταση, η οποία επιδέχεται βελτιώσεις, αλλά και όπως είναι μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Στο επίσημο κανάλι της εφαρμογής στο Youtube μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες και προτάσεις χρήσης.

Δοκιμάστε το!

Share
Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο