Λογισμικό

Επαυξημένη Πραγματικότητα για τη Γεωγραφία με το SchoolAR

Ένα χρόνο πριν, είχαμε δει την πρωτότυπη και δωρεάν εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας, για την πληροφορική Γυμνασίου, το SchoolAR. Ο καθηγητής Πληροφορικής Σωτήρης Γεωργίου σε συνεργασία με την ερευνητική ομάδα του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Ρόδου, Media Pedagogy Research Group, επανήλθε με ένα νέο project για τη Γεωγραφία της ΣΤ΄τάξης του Δημοτικού. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας θα ελεγχθεί η δυναμική του εργαλείου ως εποπτικό και διδακτικό εργαλείο αλλά και οι πιθανές αλλαγές που απαιτούνται, ώστε να γίνει πιο αποτελεσματικό.

Με το SchoolAR το μάθημα της Γεωγραφίας αποκτά νέες προοπτικές, παρουσιάζοντας το γαλαξία σε μία πρωτότυπη διάσταση. Ξεφυλλίζοντας τις πρώτες σελίδες του βιβλίου οι χρήστες έχουν την δυνατότητα με την χρήση κινητών συσκευών…

-να θαυμάσουν το ηλιακό σύστημα,

-να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά βίντεο που έχουν σχέση με τα μαθήματά τους, και

-να ελέγξουν τις γνώσεις τους απαντώντας σε διάφορα κουίζ.

Εγκαταστήστε την εφαρμογή, εστιάστε πάνω σε εικόνες του βιβλίου και απολαύστε τον μαγικό κόσμο της επαυξημένης πραγματικότητας.

Αν δεν έχετε το βιβλίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ψηφιακή του έκδοση,  προβάλλοντας την και εστιάζοντας στην οθόνη του υπολογιστή σας.

Δείτε το παρακάτω βίντεο σχετικά με την εφαρμογή:

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για τη νέα αυτή προσπάθεια και νιώθουμε περήφανοι που είναι ελληνική και 100% δωρεάν. Δοκιμάστε τη!

Share
Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο