Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Συμμετοχή σχολείων στο 8ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στην Κέρκυρα

Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας είναι μια εκπαιδευτική εκδήλωση σε μορφή μαθητικού Συνεδρίου, που διοργανώνεται στην Κέρκυρα από τον Σχολικό Σύμβουλο Πληροφορικής Ιονίων Νήσων, υπό την αιγίδα του Υπ.Π.Ε.Θ. (194888/Δ2/13-11-2017) και δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές σχολείων της περιφέρειας Ιονίων Νήσων να παρουσιάσουν εργασίες και ψηφιακά έργα (Animation, Short films, Web & Mobile εφαρμογές, Ρομποτικές κατασκευές), που αναπτύσσουν στο σχολείο τους σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς Πληροφορικής.

Το φετινό φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί μετά το Πάσχα στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ. Οι ημέρες θα είναι η Πέμπτη και η Παρασκευή 19 και 20 Απριλίου 2018 από τις 10:00 π.μ. – 13:30. Στην κεντρική αίθουσα του θεάτρου θα γίνονται οι παρουσιάσεις των ψηφιακών έργων και οι τηλεδιασκέψεις (livestreaming), ενώ στο φουαγιέ θα υπάρχουν posters των ψηφιακών έργων και θα πραγματοποιούνται επιδείξεις μαθητικών κατασκευών Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

Παράλληλα, θα γίνονται ομιλίες και Workshops για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς με θέματα σχετικά με την επιστήμη της Πληροφορικής και τις επιδράσεις της στη ζωή μας.

Καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ για παρουσίαση εργασιών 31/3/2018 (http://digifest-ker.blogspot.gr)

Παρακαλούνται οι Διευθυντές/-ντριες να ενημερώσουν τους εκπαιδευτικούς Πληροφορικής των σχολείων τους…

…και σε συνεργασία με το σύλλογο διδασκόντων να δηλώσουν τις ημέρες και το πλήθος των τμημάτων που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις εργασίες του Φεστιβάλ με επισκέψεις στην παρακάτω φόρμα: https://goo.gl/forms/JAR0GYBwW02uSfUC2

Ο Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Ιονίων Νήσων

Γεράσιμος Πολυμέρης

Share
Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο