Διαδραστικά Βίντεο από το Youtube με το Timelinely

Στο άρθρο αυτό θα γνωρίσουμε το Timelinely. Πρόκειται για μια δωρεάν εφαρμογή, με την οποία μπορούμε να προσθέσουμε σημειώσεις, εικόνες, συνδέσμους σε βίντεο από το Youtube. Όλα αυτά, με ένα κλικ του ποντικιού στο επιθυμητό σημείο! Ας το δούμε…

Επισκεφτείτε τον επίσημο ιστότοπο και σε πρώτη φάση μπορείτε να δοκιμάσετε τις δυνατότητες της εφαρμογής χωρίς να κάνετε εγγραφή. Επικολλήστε τη διεύθυνση ενός βίντεο από το Youtube, και πατήστε Get Started:

Αν εισάγετε τη διεύθυνση σωστά, θα λάβετε ένα προτρεπτικό μήνυμα για τη δημιουργία του πρώτου σας έργου:

Ξεκινώντας λοιπόν, θα βλέπετε μια προεπισκόπηση του βίντεο που επιλέξατε, και μπορείτε κάνοντας κλικ σε οποιοδήποτε χρονικό σημείο να προσθέσετε περιεχόμενο:

Κάνετε λοιπόν κλικ και στα δεξιά σας, απλά προσθέτετε κείμενο, σύνδεσμο, εικόνες:

Αφού ολοκληρώσετε την εισαγωγή περιχομένου, πατήστε Αποθήκευση αλλαγών (Save changes), και βλέπετε το περιεχόμενο, το οποίο μπορείτε να επεξεργαστείτε εκ νέου (Edit Card):

Φυσικά μπορείτε να ρυθμίσετε και τη διάρκεια της κάθε κάρτας, ανάλογα με τις ανάγκες σας:

Αν το αποτέλεσμα σας ικανοποιεί και θέλετε η δημιουργία σας να δημοσιευτεί, θα χρειαστεί να κάνετε εγγραφή, με όποιον από τους παρακάτω τρόπους επιθυμείτε:

Αν είστε εγγεγραμμένοι, πατάτε Δημοσίευση (Publish) και το έργο σας μπορεί να κοινοποιηθεί. Λείπει η ενσωμάτωση του έργου σε ιστοσελίδες, αλλά όπως βλέπετε στην επόμενη εικόνα, είναι θέμα χρόνου να ενεργοποιηθεί:Νομίζω ότι πρόκειται για ένα αρκετά χρήσιμο εργαλείο, που μπορεί να βρεί εφαρμογές στην εκπαιδευτική διαδικασία. Εξάλλου τα βίντεο πάντα είναι ελκυστικά για τους μαθητές! Αν θέλετε να δείτε κι άλλα εργαλεία που χρησιμοποιούν βίντεο από το Υoutube, ρίξτε μια ματιά εδώ.

Καλές δημιουργίες!

Share
Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο