Πρόγραμμα CRISS για την πιστοποίηση μαθητών στην Ψηφιακή Ικανότητα

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης συμμετέχει στο ευρωπαϊκό έργο HORIZON2020 με τίτλο «Demonstration of a scalable and cost-effective cloud-based digital learning infrastructure through the Certification of digital competences in primary and secondary schools» ως εθνικός εταίρος.

Το πρόσφατο πλαίσιο ψηφιακών ικανοτήτων για τους πολίτες, που δημοσιεύθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέρει ότι η ψηφιακή ικανότητα των μαθητών είναι μία από τις 8 βασικές ικανότητες που πρέπει να αποκτήσει κάθε νέος πριν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση.

Στο παραπάνω πλαίσιο θα “τρέξει” πιλοτικά για το 2018-2019 το πρόγραμμα – έργο CRISS που θα αφορά μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου, Α΄ΓΕΛ και Α΄ ΕΠΑΛ.

Μέσα από διεπιστημονικά σενάρια ενσωματωμένα στο ελληνικό πρόγραμμα σπουδών και με κορμό το μάθημα της Πληροφορικής, οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν Πιστοποίηση Ψηφιακής Ικανότητας (Digital Competence) από 15 φορείς (Πανεπιστήμια, Εταιρίες, Οργανισμούς).

Αν θέλετε να συμμετέχετε μαζί με το γυμνάσιο ή το λύκειο σας ή αν θέλετε απλώς να ενημερωθείτε για όλα τα νέα, επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του έργου και εγγραφείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.crissh2020.eu/get-started

Στο ενημερωτικό φυλλάδιο μπορείτε να δείτε όλες τις λεπτομέρειες του προγράμματος.

Περισσότερα από 90 σχολεία και 290 εκπαιδευτικοί από όλη την Ευρώπη συμμετέχουν ήδη σε αυτή την εκπαιδευτική εμπειρία.

Επίσημη ιστοσελίδα του CRISS https://www.crissh2020.eu/

Δηλώσεις συμμετοχής των σχολείων στο πρόγραμμα CRISS:  https://www.crissh2020.eu/get-started

Δείχνει ενδιαφέρον. Έχω κάνει ήδη εγγραφή και λαμβάνω αρκετά ενημερωτικά. Θα σας ενημερώσω αν τελικά συμμετέχουμε με το Σχολείο μας.

Share
Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο