«Ευτέρπη: Συλλογή τραγουδιών για εκπαιδευτική χρήση»

Το αποθετήριο «Ευτέρπη: Τραγούδια για εκπαιδευτική χρήση – Ψηφιακό Μουσικό Ανθολόγιο» είναι η μοναδική διαδικτυακή συλλογή τραγουδιών για εκπαιδευτική χρήση στην Ελλάδα. Εδώ μπορείτε να αναζητήσετε, να δείτε παρτιτούρες και μαθησιακά αντικείμενα για τη διδασκαλία της μουσικής αγωγής. Κάθε τραγούδι παρουσιάζεται σε μουσική σημειογραφία (Musescore ή Finale) και συνοδεύεται από σύγχρονα εκπαιδευτικά μεταδεδομένα. Στην «Ευτέρπη» περιλαμβάνονται τραγούδια από ιστορικές πηγές και μουσικές ανθολογίες του 19ου και 20ου αιώνα καθώς και παραδοσιακά και σύγχρονα τραγούδια τα οποία αποτελούν ευγενική συνεισφορά συνθετών και αξιόλογων μουσικολόγων – εκπαιδευτικών.

Η αναζήτηση των τραγουδιών μπορεί να γίνει με:

-τον τίτλο ή τον δημιουργό

-το εκπαιδευτικό επίπεδο

-τη γιορτή, επέτειο ή γεγονός (π.χ. 28η Οκτωβρίου, 17 Νοέμβρη, Χριστούγεννα, κλπ…), και

-τα σχετιζόμενα μαθήματα

Το έργο αναπτύχθηκε με τη συνεργασία της Ελληνικής Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση (E.E.M.E.) και της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, στο πλαίσιο της βράβευσης των δύο φορέων με το Διεθνές Βραβείο ISME-Gibson 2012.

Το υλικό συνοδεύεται από μουσικοπαιδαγωγικές και μουσικολογικές πληροφορίες και εκπαιδευτικές προτάσεις εφαρμογής και είναι διαθέσιμα σε Musescore ή Finale.

Για να πάρετε μια ιδέα, δείτε το τραγούδι “Άρνηση (το περιγιάλι)” σε ποίηση Γεωργίου Σεφέρη και μουσική Μίκη Θεοδωράκη, εδώ.

Οι μουσικοί έχουν πλέον το δικό τους αποθετήριο!!!

Περισσότερα στον επίσημο ιστότοπο!

Share
Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο