Δημιουργήστε και μοιραστείτε συλλογές με βίντεο με το Huzzaz

Το πρώτο άρθρο για το 2019 είναι γεγονός, και θα σας παρουσιάσω το Huzzaz. Το Huzzaz είναι μια πρωτότυπη (και ιδιαίτερα χρήσιμη) διαδικτυακή πλατφόρμα! Μας επιτρέπει να δημιουργούμε συλλογές από βίντεο από τα δημοφιλή Vimeo και Youtube, να τα οργανώνουμε σε μια σελίδα, που απλά μας περιμένει να τη χρησιμοποιήσουμε ή να τη διαμοιραστούμε. Ας το δούμε…

Επισκεφτείτε τον επίσημο ιστότοπο, και κάντε μια εγγραφή, πατώντας join. Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε το λογαριασμό που πιθανόν διαθέτετε στο Facebook:

Αφού συνδεθείτε, επιλέγετε αν θέλετε να προβάλλετε τις συλλογές σας σε ιστοσελίδες. Ακόμη και αν θέλετε, εδώ πατήστε Όχι (No) διότι το Ναι (Yes) σας οδηγεί στην επί πληρωμή έκδοση της εφαρμογής. Στην πραγματικότητα οι επιπλέον παροχές δε σας χρειάζονται και θα σας το αποδείξω σε λίγο:

Στη συνέχεια θα ερωτηθείτε αν πριν ξεκινήσετε, ρίξετε μια ματιά στις έτοιμες συλλογές άλλων χρηστών.

Εμείς πάμε κατευθείαν στη δημιουργία της πρώτης μας συλλογής. Στον πίνακα ελέγχου της εφαρμογής πατήστε το (+) Create a Collection:

Δώστε ένα τίτλο, ανεβάστε μια εικόνα που θα χαρακτηρίζει τη συλλογή σας, προσθέστε (προαιρετικά) κάποιες ετικέτες, και μια περιγραφή σχετικά με το τι αφορά. Εδώ το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι η εφαρμογή δε δέχεται Τίτλο στην ελληνική γλώσσα (μέχρι στιγμής τουλάχιστον). Ο πιθανός λόγος είναι ότι ο τίτλος σας χρησιμοποιείται στη συνέχεια ως σύνδεσμος (link) για τη συλλογή σας. Στην περιγραφή μπορείτε να γράψετε κανονικά στα ελληνικά. Αφού συμπληρώσετε τα παραπάνω, πατήστε Create:

Αν κάνετε τα παραπάνω θα δείτε κάτι σαν αυτό της εικόνας που ακολουθεί: Στα αριστερά η εικόνα που χαρακτηρίζει τη συλλογή σας, η περιγραφή και οι ετικέτες, και στο κέντρο ο πίνακας ελέγχου για την προσθήκη των βίντεο. Πατήστε λοιπόν το Add Video Link και επικολλήστε τις διευθύνσεις – συνδέσμους των βίντεο που θέλετε να συμπεριλάβετε από Youtube και Vimeo:

Όλες οι ενέργειες αποθηκεύονται αυτόματα και μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε βίντεο και να επεξεργαστείτε τη συλλογή σας, όσες φορές επιθυμείτε. Στα δεξιά της συλλογής σας το Huzzaz, σας παρέχει επιλογές για να σχολιάσετε, να ενσωματώσετε σε ιστότοπο, και να διαμοιραστείτε τη συλλογή σας μέσω Facebook, Twitter, Email, και Reddit:

Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι η ενσωμάτωση σε ιστότοπο. Μόλις πατήσετε λοιπόν το σχετικό κουμπί θα σας δοθούν κάποιες δυνατότητες για να ενσωματώσετε με στυλ την παρουσίασή σας. Οι περισσότερες επιλογές είναι απενεργοποιημένες και διαθέσιμες μόνο στην επί πληρωμή (Pro) έκδοση. Όμως και μόνο που επιτρέπει να αλλάξετε τα βασικά χρώματα, πραγματικά είναι αρκετό και δε θα χρειαστείτε τίποτα παραπάνω!

Δείτε λοιπόν το Huzzaz να ζωντανεύει στον δικό μου με μια συλλογή που δημιούργησα με βίντεο για την Ιστορία των υπολογιστών. Πατήστε το Play για να ξεκινήσει η αναπαραγωγή, επιλέξτε άλλο βίντεο, μέσω της τόσο ελκυστικής παρουσίασης:

loading videos

Loading Videos…

Αν δεν έχετε ιστότοπο, κανένα πρόβλημα. Αντιγράψτε το σύνδεσμο της συλλογής σας και προβάλετέ την στον browser σας.

Τελειώνοντας, αξίζει να δείτε το χρήσιμο εργαλείο που μας παρέχει το Huzzaz για να αποθηκεύουμε τα βίντεο μας ενδιαφέρουν απευθείας στο φυλλομετρητή (Browser) μας ως σελιδοδείκτες. Πάρτε λοιπόν το Bookmarklet, και σύρετέ το στη γραμμή εργαλείων του browser σας και η υπόθεση αποθήκευση βίντεο γίνεται παιχνιδάκι!!!

Νομίζω πως πρόκειται για μια αρκετά χρήσιμη εφαρμογή. Την επόμενη φορά που θα θελήσετε στην τάξη, σε μια παρουσίαση, να προβάλετε πολλά βίντεο, χρησιμοποιήστε το Huzzaz!

Share
Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο