ΡομποτικήΔιαγωνισμοί

Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Ιονίων Νήσων 2019

Σας ενημερώνουμε ότι ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Ιονίων Νήσων για μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019 στο 5ο Γυμνάσιο Κέρκυρας στις 11:00 π.μ. (ώρα προσέλευσης 10:30 π.μ.) με οργανωτικό υπεύθυνο τον κ. Γεράσιμο Πολυμέρη. Στο πλαίσιο του Περιφερειακού διαγωνισμού, θα δοθεί η δυνατότητα εξ’ αποστάσεως συμμετοχής και σε ομάδες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων εκτός Κέρκυρας.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας για τη διάδοση της εκπαιδευτικής μεθόδου STEM (Science – Technology – Engineering -Mathematics) και την ένταξή της στο εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας. Για κάθε σχολική βαθμίδα τίθενται διαφορετικοί εκπαιδευτικοί στόχοι, κι ως εκ τούτου διαφορετικές διαγωνιστικές κατηγορίες και κριτήρια. Ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Ρομποτικής Ιονίων Νήσων διεξάγεται ως προκριματική φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (WRO Hellas), που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 22-23 Φεβρουαρίου 2019 και τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρίου Προκοπίου Παυλόπουλου.

Οι εγγραφές όλων των ομάδων γίνονται μέχρι την Πέμπτη 31/1/2019 μέσω της ενιαίας φόρμας συμμετοχής (το σύστημα εγγραφών είναι κοινό για τον Περιφερειακό και τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής).

Το πρόγραμμα του Περιφερειακού Διαγωνισμού Ρομποτικής Ιονίων Νήσων έχει ως εξής:

Χώρος διεξαγωγής: 5ο Γυμνάσιο Κέρκυρας

Ημερομηνία: Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019 (10:30’ – 14:30’)

10:30’ – 11:00’ Υποδοχή και εγγραφές ομάδων.

11:00’ – 13:00’ Διαδικασία κατασκευής και δοκιμές ομάδων Γυμνασίων και Διεξαγωγή διαγωνισμού συμμετεχόντων Α/θμιας Εκπ/σης (Δημοτικών)

13:00’ – 13:15’ Διάλειμμα

13:15’ – 14:00’ Διεξαγωγή διαγωνισμού συμμετεχόντων Β/θμιας Εκπ/σης – Αξιολόγηση.

14:00’ – 14:30’ Λήξη και Απονομή Βραβείων.

Η εκδήλωσή είναι ανοιχτή για το κοινό. Διευκρινίζεται ότι η μετακίνηση των ομάδων μαθητών την ημέρα του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο.

Ο υπεύθυνος Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Γεράσιμος Πολυμέρης

Share
Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο