Δημιουργούμε διαδικτυκά Quiz με το ολοκαίνουργιο Badaboom!

Το Badaboom είναι μια νέα πλατφόρμα για τη δημιουργία διαδικτυακών παιχνιδιών και Quiz. Το γνωστό μας Kahoot, ήταν η πηγή έμπνευσης για τους δημιουργούς, στο Πολυτεχνείο του Hong Kong. Με αφορμή ένα project με τίτλο PALMS (Pedagogic & Active Learning Mobile Solutions), “γεννήθηκε” το Badaboom το οποίο προσθέτει περισσότερες επιλογές στον εκπαιδευτικό που θέλει να δημιουργήσει διαδικτυακά Quiz. Ας το γνωρίσουμε…

Επισκεφτείτε τον επίσημο ιστότοπο

Πρώτο βήμα η εισαγωγή ενός ονόματος για το πρώτο σας quiz. Δώστε όνομα και πατήστε Make a new Quiz!

Στο επόμενο βήμα θα διαλέξετε τον τύπο του quiz που θα δημιουργήσετε:

Ας δούμε ένα παράδειγμα δημιουργίας ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής. Πατήστε Multiple Choice.

Εισάγετε την ερώτησή σας, η οποία μπορεί να περιέχει κείμενο, συνδέσμους, μαθηματικές εκφράσεις, εικόνες, κλπ… Μια οθόνη κινητής συσκευής στα δεξιά σας δείχνει μια προεπισκόπηση των όσων γράφετε και πως αυτά θα παρουσιαστούν στους μαθητές σας:

Μόλις ολοκληρώσετε την ερώτηση πατάτε Proceed to the answer options, για να προσθέσετε τις πιθανές απαντήσεις. Προσθέστε λοιπόν τις 4 απαντήσεις, ορίστε το ποιες είναι οι σωστές (από καμία μέχρι και όλες), και ρυθμίστε πως αυτές θα προβάλλονται:

Μόλις ολοκληρώσετε το βήμα αυτό πατήστε Proceed to the countdown για να ρυθμίσετε τη διάρκεια – διαθέσιμο χρόνο απάντησης:

Μόλις ορίσετε το χρόνο και πατήσετε Proceed to the quiz manager, το quiz αποθηκεύεται στον browser σας και είναι έτοιμο για κοινοποίηση:

Στον πίνακα ελέγχου μπορείτε να παίξετε, να επεξεργαστείτε, να κοινοποιήσετε μέσω συνδέσμου το quiz, ή/και να το διαγράψετε:

Ας δούμε τώρα τι θα δούνε οι μαθητές μας μόλις ανοίξουν το σύνδεσμο που τους κοινοποιήσαμε.

Σε πρώτη φάση θα βάλουν ένα ψευδώνυμο, και θα πατήσουν επόμενο (Next):

Μετά την είσοδο μαθητών και την εισαγωγή ονόματος, εμείς βλέπουμε πλέον το πόσοι και ποιοι συμμετέχουν:

Μπορούμε να θέσουμε ως κανόνα την είσοδο με πραγματικό όνομα και αν δούμε κάτι διαφορετικό από αυτό, να προβούμε σε διαγραφή:

Όταν ένας μαθητής ολοκληρώσει το Quiz, μπορεί να δει τα αποτελέσματα, τις σωστές απαντήσεις και τα στατιστικά του:

Επίσης το συνολικό σκορ το οποίο υπολογίζεται και συναρτήσει του χρόνου στον οποίο απάντησε:

Όλες οι παραπάνω πληροφορίες είναι διαθέσιμες και στον εκπαιδευτικό, ο οποίος μπορεί μάλιστα να εξάγει τα αποτελέσματα με τα στατιστικά σε αρχεία .xls και .csv, για επιπλέον επεξεργασία. (Αυτό γίνεται πατώντας το κουμπί Export):

Τέλος, δίνεται η δυνατότητα προσθήκης μουσικής, η οποία μπορεί να παραμετροποιηθεί, από το σχετικό πίνακα ελέγχου πολυμέσων:

Γενικά η εφαρμογή είναι αρκετά εύχρηστη και συναγωνίζεται τα Kahoot και Quizizz.

Ένα πλεονέκτημα και μειονέκτημα ταυτόχρονα, είναι το γεγονός ότι δε χρειάζεται καμία εγγραφή. Όλες οι ενέργειες αποθηκεύονται στον browser μας, και αρκεί να επισκεφτούμε τον ιστότοπο του Badaboom, και θα είναι όλα εκεί. Αρκεί να μην καθαρίσουμε το ιστορικό του browser από cache και cookies.

Αν σας αρέσουν τα βίντεο – οδηγοί, τα παρακάτω βιντεάκια έχουν όλα όσα θα χρειαστείτε για να ξεκινήσετε:

Καλές δημιουργίες!

Για περισσότερα εργαλεία δημιουργίας quiz, ρίξτε μια ματιά στη σχετική κατηγορία Quiz Maker.

Share
Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο