Οργάνωση και διαμοιρασμός σελιδοδεικτών με το Tixio

Το Tixio είναι μια δωρεάν διαδικτυακή εφαρμογή, που σας επιτρέπει να οργανώσετε υλικό, και να το μοιραστείτε με τους μαθητές σας. Μπορείτε να δημιουργήσετε διαδικτυακούς πίνακες (boards) και να προσθέσετε σε αυτούς σελιδοδείκτες, σημειώσεις ή/και προγραμματισμό δραστηριοτήτων. Ας το δούμε αναλυτικότερα.

Επισκεφτείτε τον επίσημο ιστότοπο και κάντε μια εγγραφή, αφού πρώτα δηλώσετε  ένα μοναδικό όνομα για το λογαριασμό σας. Το όνομα αυτό θα αντιστοιχεί και στο όνομα της ομάδας με την οποία θα συνεργάζεστε.

Θα σας ζητηθεί ακόμη ένα email και ένα password για την ενεργοποίηση του λογαριασμού σας. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λογαριασμό που πιθανόν διαθέτετε σε Google ή Facebook.

Αφού δημιουργήσετε την ομάδα σας, είστε έτοιμοι να προσθέσετε υλικό στον πρώτο σας πίνακα. Πατώντας +Add Board μπορείτε να προσθέσετε νέους πίνακες με άλλο υλικό. Δώστε ένα όνομα σε κάθε πίνακά σας, και πατήστε Δημιουργία (Create Board):

Με τη δεξιά εργαλειοθήκη στον πίνακα ελέγχου, μπορείτε να προσθέσετε:

-Σελιδοδείκτες (Bookmarks)

-Λίστα Ελέγχου (Checklist)

-Σημειώσεις (Notes) – Απλό κείμενο

-Προχωρημένες Σημειώσεις (Rich Notes) – Κείμενο με κάποιες δυνατότητες μορφοποίησης:

Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατάτε το κουμπί της προσθήκης, να δείνετε ένα όνομα στη μικροεφαρμογή (widget) που προσθέτετε, και στη συνέχεια να προσθέτετε το περιεχόμενο σε αυτή.

Καθετί που προσθέτετε, μπορείτε να το τροποποιείτε, ανάλογα με τις ανάγκες σας:

Αφού ολοκληρώσετε τον πίνακά σας…

…μπορείτε να προχωρήσετε σε διαμοιρασμό του. Εδώ έχετε αρκετές επιλογές με τη σημαντικότερη αυτή του συγχρονισμού. Αν την ενεργοποιήσετε θα μπορεί η ομάδα σας να συμμετέχει σε πραγματικό χρόνο:

Ένα ακόμη σημαντικό εργαλείο του Tixio, είναι η διαθέσιμη επέκταση για τον Chrome, που θα διευκολύνει σημαντικά τη συνεργασία με την ομάδα σας.

Για όσους αγαπούν ιδιαίτερα τα βίντεο – οδηγούς, το παρακάτω σύντομο βιντεάκι θα σας δώσει μια πρώτη ιδέα για το Tixio και τις δυνατότητές του:

Δοκιμάστε το!

Share
Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο