Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας για το 2019-2020

Για μια ακόμη σχολική χρονιά, θα πραγματοποιηθεί το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας! Το 10ο σε σειρά, θα πραγματοποιηθεί ένα τετραήμερο κατά τη διάρκεια των μηνών Απριλίου – Μαΐου 2020 και απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης της χώρας. Μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, καλούνται να παρουσιάσουν μαθητικά ψηφιακά έργα που έχουν δημιουργήσει κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους σε μαθήματα Πληροφορικής ή σε εκπαιδευτικές δράσεις με χρήση εργαλείων Πληροφορικής. Πρόκειται για έναν θεσμό μη διαγωνιστικό που στοχεύει στην ενίσχυση της δημιουργικότητας των μαθητών/-τριών, στην ανάδειξη των ψηφιακών, προγραμματιστικών και κατασκευαστικών τους δεξιοτήτων, καθώς και στην προβολή των καινοτόμων ιδεών τους στην ευρύτερη κοινωνία.

Η δράση διεξάγεται παράλληλα σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Τον Απρίλιο του 2019 διοργανώθηκε παράλληλα σε 16 πόλεις:

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν περισσότερες πληροφορίες (ιστορικό, προϋποθέσεις συμμετοχής, υλικό κ.λπ.) για το Φεστιβάλ από την ιστοσελίδα www.digifest.info και δικαίωμα συμμετοχής έχουν σχολεία Π.Ε. και Δ.Ε. από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, ανεξάρτητα από την έδρα τους.

Για τη μετακίνηση των μαθητών/-τριών που θα συμμετάσχουν ισχύουν οι διατάξεις της υπ΄αριθμ. 33120/ΓΔ4/28-02-2017 (Β΄ 681) Υ.Α. με θέμα «Εκδρομές-Εκπαιδευτικές επισκέψεις μαθητών και μαθητριών Δημόσιων και Ιδιωτικών σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εντός και εκτός της χώρας».

Επίσης, σημειώνεται ότι η μετακίνηση και η συμμετοχή των σχολικών μονάδων στο εν λόγω Φεστιβάλ θα γίνει χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο.

Share
Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο