Νέες δυνατότητες στη δημοφιλή πλατφόρμα Quizizz

Όσοι είστε τακτικοί επισκέπτες του ιστοτόπου μου θα γνωρίζετε ήδη την αδυναμία μου στην εφαρμογή Quizizz. Είναι γεγονός πως το 90% των διαδικτυακών quiz που δημιουργώ για τους μαθητές μου τα δημιουργώ σε αυτή την πλατφόρμα. Στο άρθρο αυτό, δεν θα σας παρουσιάσω τα βασικά της εφαρμογής (μπορείτε να τα βρείτε εδώ κι εδώ), αλλά μερικές νέες προσθήκες που την κάνουν ακόμη πιο ελκυστική! Γενικά οι δημιουργοί δεν κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια, αλλά συνεχώς προσφέρουν νέα στοιχεία λαμβάνοντας υπόψιν τις γνώμες και προτάσεις των απανταχού εκπαιδευτικών που χρησιμοποιούν το Quizizz.

Μέσα στο καλοκαίρι λοιπόν έλαβα ένα e-mail  το οποίο με ενημέρωνε για τη δυνατότητα συμμετοχής των μαθητών σε ομάδες.

Γιατί είναι σημαντικό αυτό; Πολλές φορές δίνοντας ένα quiz στους μαθητές, οι πιο αδύναμοι έχαναν γρήγορα το ενδιαφέρον τους, όταν έβλεπαν να είναι χαμηλά στην κατάταξη, και σε κάποιες περιπτώσεις εγκατέλειπαν. Με τη νέα αυτή προσθήκη, βλέπουν την επίδοση της ομάδας στην οποία ανήκουν και δεν θα εγκαταλείπουν την προσπάθεια. Φυσικά ο εκπαιδευτικός θα βλέπει και την ατομική επίδοση. Το μόνο που απαιτείται από τον εκπαιδευτικό είναι όταν πρόκειται να αναθέσει ένα νέο quiz, να επιλέξει (εφόσον το επιθυμεί) την επιλογή Ομαδικής Απάντησης (Team Mode):

Εξίσου σημαντικές προσθήκες, αφορούν στη δημιουργία των ερωτήσεων.

Έτσι εδώ και λίγες μέρες επιτρέπεται στον εκπαιδευτικό να δημιουργήσει ερωτήσεις που δε θα βαθμολογούνται. Χρήσιμο για τη δημιουργία δημοσκοπήσεων:

Επίσης αναβαθμίστηκε σημαντικά η καρτέλα με τα επιστημονικά σύμβολα. Οι δυνατότητες πλέον είναι πολλές και δε θα δυσκολευτεί κάποιος να γράψει παραστάσεις, συναρτήσεις και ότι άλλο χρειαστεί σε μια ερώτηση:

Τέλος κάτι που έλειπε από την εφαρμογή, η δυνατότητα εισαγωγής ηχητικού αποσπάσματος σε ερωτήσεις! Μπορείτε απλά πατώντας το μικρόφωνο να ηχογραφήσετε τη φωνή σας. Εναλλακτικά, να ανεβάσετε σε μορφή mp3 ηχητικό απόσπασμα μέγιστης διάρκειας 10 δευτερολέπτων. Τι άλλο να ζητήσει κανείς…

Με αφορμή λοιπόν τη νέα σχολική χρονιά, αξίζει να του ρίξετε μια ματιά. Είναι σίγουρο ότι θα κεντρίσει το ενδιαφέρον των μαθητών σας και θα εκπλαγείτε από το πόσο συχνά θα σας ζητάνε να το επαναλάβετε!

Η εφαρμογή φυσικά είναι διαθέσιμη για συσκευές Android και iOS. Ότι χρειαστείτε θα το βρείτε στον επίσημο ιστότοπο, και για όσους προτιμούν τα βίντεο – οδηγούς τα παρακάτω θα σας βάλουν αμέσως στο κλίμα…


Δοκιμάστε το!

Share
Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο