Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας. Πρόσκληση Συντονιστών.

Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας (www.digifest.info) είναι ίσως η μεγαλύτερη σε συμμετοχή γιορτή της «Πληροφορικής στο Σχολείο» στην Ελλάδα. Φέτος, το 10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας θα διεξαχθεί το διάστημα 6-9 Μαΐου 2020, σε πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή οι Άγιος Νικόλαος, Αγρίνιο, Βόλος, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Καστοριά, Κομοτηνή, Λάρισα, Μυτιλήνη, Πάτρα, Πύργος Ηλείας, Ρέθυμνο, Σύρος, Τρίκαλα, Τρίπολη και Χανιά.

Αλλάζοντας (από πέρυσι) το καταστατικό του το Φεστιβάλ καλεί όλους/όλες τους/τις συναδέλφους/συναδέλφισσες εκπαιδευτικούς πληροφορικής να συμμετέχουν στην Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ αναλαμβάνοντας το Συντονισμό του Φεστιβάλ στην πόλη τους.

Στο πλαίσιο του Μαθητικού Φεστιβάλ θα υπάρξει η δυνατότητα να παρουσιαστούν έργα ψηφιακής δημιουργίας, τα οποία δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο μαθημάτων Πληροφορικής όλων των βαθμίδων (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο), στις Δημιουργικές Εργασίες του ΓΕ.Λ., στο μάθημα «Ερευνητικές δημιουργικές δραστηριότητες» των ΓΕ.Λ. και στη Ζώνη Δημιουργικών Δραστηριοτήτων στα ΕΠΑ.Λ. Επιπλέον, είναι δυνατό να συμπεριληφθούν και έργα τα οποία δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο κάποιας σχολικής δραστηριότητας (Περιβαλλοντική, Πολιτιστική, Αγωγής Υγείας κ.ά.) ή στο πλαίσιο κάποιου διαθεματικού/διεπιστημονικού σχεδίου συνεργασίας μεταξύ του μαθήματος της Πληροφορικής και άλλων μαθημάτων.

Περισσότερα, στο σχετικό έγγραφο.

Συνεχής ενημέρωση στον επίσημο ιστότοπο του Φεστιβάλ.

Share
Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο