Δημιουργούμε διαδικτυακό εκπαιδευτικό υλικό με το Genially

Κάθε φορά που βρίσκω ένα εκπαιδευτικό εργαλείο που αξίζει της προσοχής μας, γράφω το άρθρο παρουσίασής του με ιδιαίτερο ενθουσιασμό. Αυτό συμβαίνει αυτή τη στιγμή θέλοντας να μοιραστώ μαζί σας το Genially (ή Genial.ly). Πρόκειται για ένα πανίσχυρο εργαλείο ψηφιακής αναπαράστασης της πληροφορίας για εκπαιδευτικούς και όχι μόνο σκοπούς. Παρουσιάσεις, αναφορές, παιχνίδια, quiz, infographics, βιντεοπαρουσιάσεις, και αμέτρητες άλλες επιλογές για να δημιουργήσετε το δικό σας ψηφιακό περιεχόμενο. Ας το γνωρίσουμε…

Επισκεφτείτε τον επίσημο ιστότοπο και κάντε εγγραφή (Sign up), δίνοντας ένα ενεργό e-mail σας και έναν κωδικό ασφαλείας. Εναλλακτικά συνδεθείτε μέσω Google, Twitter ή Facebook. Την πρώτη φορά θα ερωτηθείτε σχετικά με το προφίλ σας (εγώ πήγα στην πρώτη καρτέλα – της εκπαίδευσης)…

…και στο ρόλο του εκπαιδευτικού (Teacher). Εσείς επιλέξτε ανάλογα:

Στο επόμενο βήμα θα πάρετε την πρώτη γεύση από το τι σας προσφέρει η εφαρμογή. Σας προτείνω να τα εξερευνήσετε όλα (θα σας πάρει αρκετή ώρα αλλά αξίζει). Δε νομίζω να λείπει κάτι σε αυτή την πλατφόρμα. Υπάρχει πλήρης τεκμηρίωση για κάθε επιλογή σας οπότε δε θα δυσκολευτείτε. Για να πάρετε μια ιδέα, επέλεξα να σας παρουσιάσω τις διαδραστικές εικόνες. Μια εικόνα = Χίλιες λέξεις λέει η λαϊκή σοφία και όχι άδικα. Ανεβάστε λοιπόν μια εικόνα (από τον υπολογιστή σας ή από μια διεύθυνση url), πατώντας στο (+):

Επέλεξα την παρακάτω και θα πρόσθεσα διαδραστικό περιεχόμενο ώστε να δίνω πληροφορίες για κάθε μία συσκευή στους μαθητές μου. Η αριστερή εργαλειοθήκη παρέχει τόσους πόρους για να εμπλουτίσετε την εικόνα σας, που θα σας πάρει αρκετό χρόνο να τα μελετήσετε όλα. Ενδεικτικά:

Text: Κάθε είδος κειμένου που μπορείτε να φανταστείτε με αμέτρητες επιλογές μορφοποίησης…

Images: Εικόνες έτοιμες προς χρήση ή για upload από τον υπολογιστή σας ή url, εικονίδια, animation gifs, κλπ…

Resources: Εικονίδια, σχήματα, γραμμές, διαγράμματα ροής, χάρτες, κλπ…

Interactive Elements: Κουμπιά, γράμματα και αριθμοί εικονίδια social, markers χαρτών, και πολλά άλλα…

Insert: Για εισαγωγή ήχων, βίντεο από Youtube και Vimeo, κώδικα ενσωμάτωσης από δημοφιλείς πλατφόρμες (εμπλουτίζεται συνεχώς η λίστα)

Backgrounds: Για να επιλέξετε το φόντο που επιθυμείτε

Pages: Για να προσθέσετε περισσότερες σελίδες στο ψηφιακό σας περιεχόμενο

Μπορείτε να κάνετε Προεπισκόπηση (Preview) του έργου σας όσες φορές το επιθυμείτε και αφού ολοκληρώσετε πατήστε το Όλα Εντάξει (All Set) για να δείτε ή να μοιραστείτε το έργο σας:

Η επιλογές διαμοιρασμού (Share) υπερπλήρεις. Κοινοποίηση μοναδικού συνδέσμου, ενσωμάτωση σε ιστότοπο, αποστολή email και διαμοιρασμός μέσω social, θα καλύψουν όλες τις ανάγκες σας!

Ένα πολύ απλό παράδειγμα στην παρακάτω εικόνα που εκμεταλλεύεται το ελάχιστο των δυνατοτήτων του Genially. Κάνοντας κλικ σε κάθε συσκευή υπάρχει link στη Wikipedia:

Φυσικά οι διαθέσιμες επιλογές είναι αμέτρητες όπως και η πρόσβαση σε ήδη έτοιμο υλικό άλλων συναδέλφων από όλο τον κόσμο!

Η σελίδα υποστήριξης έχει τα πάντα για να κάνετε τα πρώτα σας βήματα. Δείτε σχετικά, εδώ.

Τέλος ένα κανάλι Youtube με πολλούς οδηγούς για πάρετε ιδέες.

Καλές δημιουργίες!

Share
Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο