Διαδραστικές ιστορίες και χάρτες με το Google Earth

Μόλις λίγες μέρες πριν, η Google παρουσίασε μερικά εξαιρετικά Εργαλεία Δημιουργίας (Creation Tools), για το δημοφιλές Google Earth. Με τα Creation Tools, μπορεί ο καθένας μας να δημιουργήσει (μόνος ή με συνεργάτες) εντυπωσιακές διαδραστικές ιστορίες και στη συνέχεια να τις διαμοιραστεί. Θεωρώ πως θα μπορούσε άνετα να χρησιμοποιηθεί σε εργασίες και project στην τάξη, γι’ αυτό και σας το παρουσιάζω. Ας δούμε τι μπορούμε να δημιουργήσουμε…

Όσοι έχετε δημιουργήσει δικούς σας χάρτες με την υπηρεσία Maps της Google, θα δείτε ότι αντίστοιχα εργαλεία υπάρχουν κι εδώ. Έτσι, μπορείτε να προσθέσετε σημάνσεις μέρους, για να επισημάνετε βασικές τοποθεσίες στο έργο σας ή/και να σχεδιάσετε γραμμές και σχήματα απευθείας στον χάρτη. Επιπλέον μπορείτε να εμπλουτίσετε μια τοποθεσία, μεταφορτώνοντας δικές σας φωτογραφίες ή/και βίντεο. Βέβαια, το δυνατό σημείο της εφαρμογής, είναι ότι μπορείτε να αξιοποιήσετε τη λεπτομερή υδρόγειο του Google Earth, δίνοντας κλίση στον χάρτη για να αποθηκεύσετε μια τέλεια τρισδιάστατη προβολή ή μεταβαίνοντας στο Street View για μια εμπειρία 360. Τέλος, μπορείτε να προσκαλέσετε φίλους, συνεργάτες, μαθητές, για να συνδιαμορφώσετε το περιεχόμενο, όπως ακριβώς θα κάνατε και σε ένα έγγραφο Google!

Για να ξεκινήσετε να δημιουργείτε, επισκεφτείτε τη διαδικτυακή έκδοση της εφαρμογής (δουλεύει μόνο σε Chrome). Από το μενού στην πάνω αριστερή γωνία επιλέγετε Έργα (Projects)…

…και στη συνέχεια τη δημιουργία ενός νέου έργου, το οποίο θα αποθηκευτεί στο Drive. Αν δε γνωρίζετε τι είναι το Drive, δείτε εδώ.

Έτσι, πατώντας Νέο έργο, θα πρέπει να συνδεθείτε με το λογαριασμό Google, που ήδη διαθέτετε. Αν δε διαθέτετε, δείτε εδώ.

Δώστε ένα όνομα και μια περιγραφή στο έργο σας και πατώντας το κουμπί Νέα Λειτουργία, προσθέστε σημεία ενδιαφέροντος, σχεδιάστε γραμμές και ότι άλλο εσείς επιθυμείτε.

Μπορείτε να κοινοποιήσετε το έργο σας και να δώσετε δικαιώματα συνδιαμόρφωσης. Μόλις το ολοκληρώσετε, μπορείτε να το διαμοιραστείτε και να το προβάλετε σε μορφή παρουσίασης.

Τα παρακάτω 3 βιντεάκια, έχουν όλα όσα χρειαστείτε στα πρώτα σας βήματα, αλλά και χωρίς αυτά, θα τα καταφέρετε!Να σημειώσω ότι η εφαρμογή είναι διαθέσιμη:

  • σε Web έκδοση, διαδικτυκά, από τον υπολογιστή σας
  • σε App Store και Google Play (για iPhone και Android)
  • σε μορφή προγράμματος για εγκατάσταση στον υπολογιστή

Όλες τις εκδόσεις θα τις βρείτε εδώ.

Πραγματικά πρόκειται για μια πολύ εύχρηστη εφαρμογή και το μόνο που με δυσκόλεψε κάπως, είναι που είδα είναι ότι μάλλον χρειάζομαι αναβάθμιση στον υπολογιστή μου…  🙂 Επειδή έχει τα χρονάκια του, η περιήγηση στην υδρόγειο γινόταν με κάποια καθυστέρηση. Ελπίζω μην αντιμετωπίσετε το ίδιο θέμα! 🙂

Για περισσότερες λεπτομέρειες και ιδέες, δείτε το σχετικό άρθρο στο blog της Google. Καλές δημιουργίες!!!

Share
Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο