Μένουμε Σπίτι! Προσέχουμε τους εαυτούς μας και τους γύρω μας!

Αγαπητοί και αγαπητές αναγνώστες επισκέπτες και επισκέπτριες του Ιστοτόπου μου.

Στη δύσκολη αυτή συγκυρία που περνά η χώρα μας, αλλά και ολόκληρη η ανθρωπότητα, ας κάνουμε όλοι μας ότι είναι δυνατόν για να μειώσουμε τις οδυνηρές συνέπειες του κορωνοϊού. Ας εμπιστευτούμε τους επιστήμονες, ας ακούσουμε τις συμβουλές τους, ελπίζοντας σε καλύτερες ημέρες.

Εμείς οι εκπαιδευτικοί έχουμε ακόμη μεγαλύτερο χρέος, να ενημερώσουμε τη μεγάλη εκπαιδευτική κοινότητα και τα παιδιά μας.

Σχετικά με τα μαθήματα που χάνονται, θα βρεθεί σίγουρα μια λύση, όταν ξεπεραστεί αυτή η δύσκολη κατάσταση. Αυτό που προέχει τώρα είναι η υγεία όλων μας και εκεί πρέπει να εστιαστεί το όποιο άγχος μας.

Ας ελπίσουμε ο ιός να ανταποκριθεί θετικά στο ζεστό καιρό που λογικά αναμένουμε το επόμενο διάστημα και τα σχολεία να λειτουργήσουν κανονικά και να επιστρέψει η εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και ολόκληρη η κοινωνία στην ομαλότητα.

Όσον αφορά την επαφή με τους μαθητές μας, η εξ αποστάσεως διδασκαλία θα μπορέσει εν μέρει να βοηθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση.  Η σύγχρονη μέθοδος μάλλον θα είναι δυσκολότερη, αλλά μην ξεχνάμε και υποτιμούμε την ασύγχρονη. Τα περισσότερα σχολεία διαθέτουν ιστοσελίδες, όπου μπορεί να αναρτάται υλικό προς μελέτη, πλατφόρμες όπως το e-class, και δεκάδες web 2.0 εργαλεία, τα οποία τόσα χρόνια εκθειάζουμε για όσα μας παρέχουν και ίσως ήρθε η ώρα να τα χρησιμοποιήσουμε, ειδικά αν η κρίσιμη αυτή κατάσταση έχει μεγάλη διάρκεια.

Ας είμαστε λοιπόν ψύχραιμοι, ας ακούμε τους ειδικούς, και το κυριότερο, ας υιοθετήσουμε το σύνθημα των ημερών:

Μ έ ν ο υ μ ε  Σ π ί τ ι !

Υ.Γ. στην κατηγορία Web 2.0 μπορείτε να βρείτε πλούσιο υλικό με εργαλεία για εξ΄αποστάσεως εκπαίδευση (σύγχρονη και ασύγχρονη), με οδηγούς σε βήματα κατανοητά από όλους. Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε βοήθεια!

Επιπλέον προχωρώ στη δημιουργία ετικέτας Μένουμε Σπίτι στην οποία θα ανεβάζω υλικό και δραστηριότητες για δημιουργική απασχόληση, με τη χρήση τεχνολογίας.

Share
Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο