Σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση με το BitPaper

Στο άρθρο αυτό θα σας παρουσιάσω μια ακόμη εξαιρετική πλατφόρμα, για σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Πρόκειται για το BitPaper, μια δωρεάν (μέχρι στιγμής) διαδικτυακή πλατφόρμα με πολλές δυνατότητες και πολύ εύχρηστο περιβάλλον. Συνεργατικός ασπροπίνακας, συνομιλία, τηλεδιασκέψεις, διαμοιρασμός αρχείων, μερικά μόνο από τα καλούδια της εφαρμογής. Ας το γνωρίσουμε…

Επισκεφτείτε τον επίσημο ιστότοπο, και κάντε μια εγγραφή, πατώντας Sign Up:

Σας προτείνω να χρησιμοποιήσετε τον Chrome της Google, μιας και σύμφωνα με τους δημιουργούς, η εφαρμογή λειτουργεί βέλτιστα σε αυτόν. (Παρεμπιπτόντως, τη δοκίμασα και στον Firefox, και δεν παρατήρησα καμία δυσλειτουργία.). Ξεκινάμε λοιπόν δημιουργώντας το πρώτο μας Paper, με το κουμπί Create Paper:

Δίνουμε ένα όνομα (με λατινικούς χαρακτήρες), και πατάμε Create Paper:

 

Μεταβαίνουμε στο περιβάλλον της εφαρμογής, και στην παρακάτω εικόνα, βλέπετε όλα τα διαθέσιμα εργαλεία, με τη σχετική επεξήγηση. Στο κάτω μέρος έχετε τα εργαλεία συγγραφής στον πίνακα (πένα, γόμα, προσθήκη κειμένου και σχημάτων), ενώ στην αριστερή πλευρά τα εργαλεία για την υποστήριξη του μαθήματος (ανέβασμα αρχείων, chat, τηλεδιάσκεψη):

Μπορείτε να ανεβάσετε αρχεία τα οποία θα είναι διαθέσιμα στους/στις μαθητές/τριες ή συνεργάτες σας, πατώντας το Upload Files:

Φυσικά, μπορείτε να ρυθμίσετε το φόντο και τα χρώματα. Αξίζει να ασχοληθείτε λίγο με αυτό ειδικά αν διδάσκετε θετικές επιστήμες, διότι μπορείτε να δημιουργήσετε πλέγματα μεταβλητού πλάτους σαν φόντο στον πίνακά σας:

Στο εικονίδιο με το τηλέφωνο ξεκινάτε τη συνομιλία, με διαμοιρασμό κάμερας ή/και μικροφώνου:

…ή με απλή συνομιλία κειμένου με chat:

Για να προσκαλέσετε τους/τις μαθητές/τριες, δημιουργείτε ένα μοναδικό σύνδεσμο του δωματίου σας και τους τον κοινοποιείτε:

Ο πίνακάς σας οργανώνεται όπως οι διαφάνειες μιας παρουσίασης, και μπορείτε να προσθέσετε όσες επιθυμείτε από την εργαλειοθήκη που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά της οθόνης σας:    

Στην αριστερή εργαλειοθήκη, μπορείτε να αποθηκεύσετε το έργο σας και να το εξάγετε ως pdf:

Υπερπλήρης εφαρμογή, σε ένα πολύ εύχρηστο περιβάλλον χρήσης. Δοκιμάστε το!

Share
Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο