Μένουμε σπίτι! Μαθαίνουμε στο Σπίτι!

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων δημιούργησε τον ιστότοπο Μαθαίνουμε στο Σπίτι! για να συγκεντρώσει υλικό και οδηγίες για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Το υλικό είναι οργανωμένο σε βαθμίδες (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο, ΔΙΕΚ, Πανεπιστήμιο), και για εκπαιδευτικούς και μαθητές/μαθήτριες. Περιγράφονται τα εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν, οδηγίες, και ειδική ενότητα με συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις.

Δείτε τον ιστότοπο Μαθαίνουμε στο Σπίτι, εδώ.


Το μήνυμα της Υπουργού για τον ιστότοπο:

Αγαπητοί μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, γονείς,

Υπό έκτακτες συνθήκες και σε ένα ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο, με πολλή όρεξη για δουλειά και αμέριστο ενδιαφέρον για τα παιδιά μας, καταφέραμε αυτό που έμοιαζε αρχικά ακατόρθωτο: δρομολογήσαμε την εξ αποστάσεως εκπαίδευση για όλους, εντάσσοντας στη μαθησιακή διαδικασία νέα εργαλεία και αναβαθμίζοντας υφιστάμενα.

Η παρούσα ιστοσελίδα στοχεύει να αποτελέσει μία χρήσιμη πηγή ψηφιακής ενημέρωσης, που θα συγκεντρώνει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, αλλά όχι μόνο. Εδώ θα βρείτε, μεταξύ άλλων, οδηγίες για εκπαιδευτικούς και μαθητές, ερωταπαντήσεις σε συνήθεις απορίες γύρω από την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, συνδέσμους για τις πλατφόρμες, καθώς και τις συστάσεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, τις σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις, τα νέα του Υπουργείου Παιδείας ως προς την πρόληψη εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, αλλά και οι συνεργάτες μας που συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτού του πρωτόγνωρου, σε εύρος και κλίμακα, εγχειρήματος, θελουμε να ευχαριστήσουμε κάθε έναν και κάθε μία από εσάς ξεχωριστά, που στηρίζετε αυτή την προσπάθεια από την πρώτη στιγμή. Θερμά συγχαρητήρια οφείλονται στους εκπαιδευτικούς και τα στελέχη εκπαίδευσης, αλλά και στους μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές, που έχουν αγκαλιάσει το εγχείρημα με μεγάλη θέρμη, και όλοι μαζί από κοινού του δίνουν σάρκα και οστά. Ιδιαίτερες ευχαριστίες και στη διοίκηση και το προσωπικό της ΕΡΤ για την καίρια συμβολή τους στην εκπαιδευτική τηλεόραση.

Φίλες και φίλοι,

Ασφαλώς η εξ αποστάσεως διδασκαλία δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δια ζώσης εκπαίδευση, ωστόσο συντηρεί στενή την επαφή μαθητών, σπουδαστών και φοιτητών μεταξύ τους, με τους εκπαιδευτικούς τους, με τα μαθήματα, με τα σχολεία, τα ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης και τα πανεπιστήμια. Διατηρεί την εκπαιδευτική διαδικασία ζωντανή και ενεργή κατά τη διάρκεια της πρωτοφανούς αυτής υγειονομικής κρίσης που διανύει η χώρα μας και ο πλανήτης ολόκληρος. Η μεγάλη δοκιμασία που περνάμε ως κοινωνία, χαλυβδώνει τη θέλησή μας και μας γεμίζει δύναμη, ώστε όχι μόνο να σταθούμε όρθιοι και να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις, αλλά να βγούμε και δυνατότεροι, με περισσότερες γνώσεις και δεξιότητες.

Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε!

Νίκη Κεραμέως

Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων

Share
Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο