Μένουμε σπίτι με δραστηριότητες από το WWF και το #PandaParea

Μόλις έφτασε στα χέρια μου, το τεύχος Απριλίου, από το εφημεριδάκι των εκπαιδευτικών της WWF. Κατά την ανάγνωσή του βρήκα υπέροχες ιδέες για παιχνίδια και δραστηριότητες στο σπίτι. Τι καλύτερο λοιπόν να καλλιεργήσουμε την περιβαλλοντική μας συνείδηση, όλο αυτό το διάστημα που μένουμε σπίτι;

Παιχνίδια γνώσεων, βίντεο, χαρτοκοπτική, ζωγραφική, συνταγές και πολλά ακόμη υλικά για να περάσετε τον χρόνο με τα παιδιά σας δημιουργικά και μαθαίνοντας πολλά καινούρια πράγματα, πάντα με πρωταγωνιστή το περιβάλλον.

Αξίζει να παίξετε το Οικοσκόπιο, μια πρωτότυπη εφαρμογή, ένας πλήρης διαδικτυακός χάρτης περιβαλλοντικής πληροφορίας για την Ελλάδα, που διαρκώς βελτιώνεται λειτουργικά και εμπλουτίζεται με νέα στοιχεία και εργαλεία, ώστε να υποδεχτεί περισσότερους επισκέπτες για καθημερινές, αλλά και πιο σύνθετες γεωγραφικές αναζητήσεις. Είναι ένα δυναμικό εργαλείο στα χέρια του κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται για το φυσικό περιβάλλον, καθώς αποτυπώνει όλα τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν τη μοναδικότητα της ελληνικής φύσης αλλά και τα στοιχεία εκείνα που διασφαλίζουν την προστασία της:

Διασκεδάστε και μάθετε, παίζοντας το γύρο του κόσμου σε 80 ερωτήσεις! Ένα σύγχρονο, διαδικτυακό παιχνίδι γνώσεων που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους αν και έχει σχεδιαστεί κυρίως για παιδιά και εφήβους ηλικίας 8-15 ετών:

Επιπλέον, βραβευμένα ντοκιμαντέρ για τη φύση, τον άνθρωπο και το μέλλον του πλανήτη μας από τη συλλογή του έγκριτου Environmental Film Festival.

Περισσότερα στο PandaParea, και το εφημεριδάκι του Απριλίου.

*Εικόνες άρθρου από το wwf.gr


Για περισσότερο υλικό, ρίξτε μια ματιά στα άρθρα του Μένουμε Σπίτι!

Share
Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο