Βίντεο από το Youtube στα μέτρα μας με το Ytcropper!

Η δύναμη και η δημοτικότητα του Youtube είναι αναμφισβήτητη. Όλοι μας έχουμε χρησιμοποιήσει το βίντεο, το ισχυρό αυτό μέσο αναπαράστασης πληροφορίας, ως υποστηρικτικό εργαλείο για οποιοδήποτε μάθημα. Γενικά παρακολουθώ τις εφαρμογές που παρέχουν εργαλεία στους εκπαιδευτικούς για ακόμη καλύτερη εκμετάλλευση του Youtube. Στον ιστότοπό μου μπορείτε να βρείτε αρκετά από αυτά, στη σχετική ετικέτα άρθρων. Στο άρθρο αυτό θα γνωρίσουμε το Ytcropper.

Το Ytcropper είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα, που μας επιτρέπει να πάρουμε ένα συγκεκριμένο κομμάτι από βίντεο του Youtube. Με τον τρόπο αυτό μπορούμε να κερδίσουμε χρόνο (π.χ. σε βίντεο που έχει μια μεγάλη εισαγωγή), να δημιουργήσουμε ενότητες, ή απλά να αξιοποιήσουμε μόνο το κομμάτι που εξυπηρετεί τους εκπαιδευτικούς στόχους.

Η χρήση του πολύ απλή! Στον επίσημο ιστότοπο της εφαρμογής, θα μας ζητηθεί να εισάγουμε τη διεύθυνση – σύνδεσμο του βίντεο από το Youtube που θέλουμε να κόψουμε. Αφού εισάγουμε το σύνδεσμο, πατάμε Crop!

Θα ανοίξει ένα παράθυρο στο οποίο θα προβληθεί το βίντεο, και στο κάτω μέρος του θα υπάρχουν 2 δείκτες που θα ορίζουν την αρχή και το τέλος του τμήματος του βίντεο που επιθυμούμε να χρησιμοποιήσουμε. Ορίζουμε λοιπόν τις τιμές Start και Stop, και για να πετύχουμε τα ακριβή σημεία μπορούμε να εκκινούμε και να σταματάμε την αναπαραγωγή του αρχικού βίντεο κάνοντας τις τελικές ρυθμίσεις. Μόλις είμαστε σίγουροι για το τμήμα που έχουμε επιλέξει, πατάμε Crop!

Θα ξεκινήσει η αναπαραγωγή του τμήματος που επιλέξαμε, και πλέον είμαστε έτοιμοι να το μοιραστούμε μέσω συνδέσμου, ή/και να το ενσωματώσουμε σε έναν ιστότοπο.

Επιπλέον, ο κώδικας ενσωμάτωσης, παρέχει και μερικές ρυθμίσεις ώστε  να φέρουμε το βίντεο στα μέτρα μας:

Πρόκειται για μια πολύ εύχρηστη εφαρμογή, που εξυπηρετεί ένα συγκεκριμένο και πολύ χρήσιμο σκοπό. Ακολουθεί βίντεο με την ιστορία των Υπολογιστών, στο οποίο πήρα μόνο το κομμάτι που αφορά στον Eniac:

via ytCropper

Δοκιμάστε το!

Share
Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο