Συλλογή και οργάνωση σελιδοδεικτών με το Share.link

Πολλές δραστηριότητες κατά την εκπαιδευτική διαδικασία, περιλαμβάνουν αναζήτηση πληροφοριών στον παγκόσμιο ιστό. Όταν η αναζήτηση γίνεται ανεξέλεγκτα μπορεί να οδηγήσει, στην καλύτερη περίπτωση σε χάσιμο χρόνου, και στη χειρότερη σε πρόσβαση σε μη ασφαλές και ακατάλληλο περιεχόμενο. Τη λύση σε αυτό έρχονται να δώσουν συνεργατικά, διαδικτυακά εργαλεία – πλατφόρμες, διευκολύνοντας το έργο εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών. Ένα τέτοιο εργαλείο θα σας παρουσιάσω σήμερα. Πρόκειται για το Share.link, μια πολύ εύχρηστη διαδικτυακή πλατφόρμα η οποία προσφέρεται για οργάνωση και διαμοιρασμό σελιδοδεικτών. Ας το γνωρίσουμε…

Επισκεφτείτε τον επίσημο ιστότοπο και κάντε μια εγγραφή, πατώντας το Create your account. Η εγγραφή γίνεται μέσω ενός ενεργού email ή με λογαριασμό που ήδη διαθέτετε σε Google ή Facebook.

Αφού συνδεθείτε, μπορείτε να ξεκινήσετε να δημιουργείτε συλλογές, ή σελίδες όπως τις ονομάζει το Share.link. Δώστε ένα όνομα και μια περιγραφή:

Στη συνέχεια μπορείτε να προσθέσετε τους σελιδοδείκτες σας. Πατήστε Δημιουργία Λίστας (New List), και ξεκινήστε να προσθέτετε συνδέσμους.

Μπορείτε απλά να επικολλάτε το σύνδεσμο στο Add New Link, ή/και να προσθέσετε μια ετικέτα – περιγραφή (Label) για να γνωρίζετε εσείς και οι μαθητές/τριές σας που οδηγεί ο εκάστοτε σύνδεσμος.

Για τις ανάγκες της παρουσίασης, για να δείτε πως φαίνεται, δημιούργησα μια συλλογή με συνδέσμους για την ιστορία των υπολογιστών:

Στα θετικά της εφαρμογής η δυνατότητα σχολιασμού σε κάθε σύνδεσμο, τόσο από τον/την εκπαιδευτικό όσο και από τους/τις μαθητές/τριες:

Τα σχόλια θα φαίνονται όπως στην παρακάτω εικόνα:

Όποτε επιθυμείτε, προσκαλείτε τους μαθητές σας, στέλνοντάς τους τον μοναδικό σύνδεσμο της συλλογής που δημιουργήσατε:

Στην επάνω δεξιά γωνία της εφαρμογής θα βρείτε τις επιλογές διαμοιρασμού:

…τις επιλογές για την ιδιωτικότητα των συλλογών σας:

…και ρυθμίσεις του προφίλ σας:

Στις ανωτέρω ρυθμίσεις του προφίλ σας θα βρείτε και την πολύ χρήσιμη επιλογή Link Bin. Αν την επιλέξετε, θα σας δοθεί ένας σύνδεσμος, ανάλογα με το όνομα προφίλ που δηλώσατε. Στη δική μου περίπτωση είναι το share.link/nikosp/

Αν βάλετε αυτό το πρόθεμα τώρα, μπροστά από οποιαδήποτε σελίδα επισκέπτεστε, αυτή θα προστίθεται στη συλλογή σας, και θα μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε όπου εσείς επιθυμείτε!

Για παράδειγμα, επισκέφτηκα τη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας, πρόσθεσα το ανωτέρω πρόθεμα και αυτόματα στη συλλογή μου προστέθηκε η σελίδα του Υπουργείου! Τόσο απλά!

Την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να αναθέσετε μια εργασία, μια ιστοεξερεύνηση, στους μαθητές και τις μαθήτριές σας, σκεφτείτε να την κάνετε με τη βοήθεια του Share.link!

Επίσης, αξίζει να ρίξετε μια ματιά και σε δύο ακόμη αξιόλογες εφαρμογές με παρόμοιες δυνατότητες, το Symbaloo και το SiteHoover!

Share
Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο