Ψηφιακή Εκπαίδευση

Ψηφιακή Ακαδημία Πολιτών

Η Ψηφιακή Ακαδημία Πολιτών είναι μια πρωτοβουλία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης να συγκεντρώσει, σε ένα σημείο εισόδου, εκπαιδευτικό περιεχόμενο που βελτιώνει τις ψηφιακές δεξιότητες των πολιτών. Ελεύθερα, δωρεάν και χωρίς πολύπλοκες διαδικασίες εγγραφής, ο χρήστης επιλέγει την κατηγορία, τη θεματική ενότητα και το μάθημα που ταιριάζει στα ενδιαφέροντά του και στο επίπεδο γνώσης του (Βασικό, Προχωρημένο). Η παρακολούθηση είναι διαδικτυακή και γίνεται με τον ρυθμό που ταιριάζει στον καθένα!

Το υλικό παραχωρήθηκε δωρεάν και προς χρήση από τους πολίτες, από οργανισμούς με αναγνωρισμένο ακαδημαϊκό και εκπαιδευτικό κύρος. Μέχρι στιγμής συμμετέχουν 23 πάροχοι, όπως ελληνικά ακαδημαϊκά ιδρύματα, γνωστές διεθνείς εταιρείες, τραπεζικά ιδρύματα, τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι και οργανισμοί ψηφιακής εκπαίδευσης.

Το υλικό επιλέχθηκε από ομάδα εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με Έλληνες ακαδημαϊκούς και ειδικούς στην ψηφιακή εκπαίδευση. Αξιοποιήθηκε ελληνική και διεθνής εμπειρία ώστε τα κριτήρια επιλογής να διασφαλίσουν, α) την ποιότητα στο περιεχόμενο και στην δομή της εκπαιδευτικής πλατφόρμας και, β) την απλότητα στη χρήση.

Η πλατφόρμα είναι δυναμική. Οι θεματικές ενότητες και τα μαθήματα εμπλουτίζονται συνεχώς, και μέχρι στιγμής θα βρείτε 156 μαθήματα οργανωμένα σε 24 θεματικές ενότητες.

Ενδεικτικές κατηγορίες:

  • Επικοινωνία και συνεργασία (Κινητές συσκευές, κοινωνικά δίκτυα, εφαρμογές επικοινωνίας, εργασία από το σπίτι, κ.α.)
  • Διαδίκτυο (Ασφαλής περιήγηση, μηχανές αναζήτησης, προστασία προσωπικών δεδομένων, ανάπτυξη και αξιολόγηση περιεχομένου, κ.α.).
  • Εργαλεία καθημερινής χρήσης (Χρήση υπολογιστή, εφαρμογές γραφείου)
  • Επιστήμη Υπολογιστών (Ανάπτυξη λογισμικού, εφαρμογών διαδικτύου και κινητών συσκευών, κ.α.).
  • Τεχνολογίες αιχμής (Υπολογιστικό νέφος, τεχνητή νοημοσύνη, κ.α.).
  • Ψηφιακή επιχειρηματικότητα (ψηφιακό μάρκετινγκ, σύγχρονο επιχειρηματικό πλαίσιο)

Στο άμεσο μέλλον, η Ψηφιακή Ακαδημία Πολιτών θα προσφέρει αυτοδιαγνωστικά εργαλεία για να μπορεί ο κάθε πολίτης να αξιολογήσει το επίπεδο των ψηφιακών του δεξιοτήτων. Ανάλογα με τα αποτελέσματα αυτών των εργαλείων αλλά και τους προσωπικούς στόχους του κάθε πολίτη, η πλατφόρμα θα προτείνει εξατομικευμένα εκπαιδευτικά μονοπάτια, με συνδυασμούς μαθημάτων από τους διάφορους παρόχους.

Επισκεφτείτε τον επίσημο ιστότοπο, εδώ.

Share
Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο