Δημιουργία animations με το Cloud Stop Motion

Το Cloud Stop Motion είναι μια καινούργια διαδικτυακή πλατφόρμα, για τη δημιουργία βίντεο μικρού μήκους, με την τεχνική stop motion. Πρόκειται για μια πολύ εύχρηστη εφαρμογή και αξίζει να τη δοκιμάσετε.

Επισκεφτείτε τον επίσημο ιστότοπο και μπορείτε αρχικά να δοκιμάσετε τις λειτουργίες της, χωρίς να κάνετε εγγραφή. Παρόλα αυτά, επειδή η χωρίς εγγραφή δοκιμή, σας παρέχει ελάχιστο χώρο, καλό θα ήταν να κάνετε μια εγγραφή για να δοκιμάσετε όλα τα εργαλεία. Αν είστε εκπαιδευτικός, και σκοπεύετε να το χρησιμοποιήσετε στο σχολείο σας, προτείνεται η δημιουργία ειδικού λογαριασμού για σχολεία, εδώ. Το συγκεκριμένο πλάνο παρέχει:

  • 2GB αποθηκευτικό χώρο
  • Απεριόριστους λογαριασμούς μαθητών/τριώνUnlimited student accounts
  • Απεριόριστες ομάδες/τάξεις
  • Διαχείριση μαθητικών λογαριασμών (εξαγωγή βίντεο σε .mp4, επεξεργασία και έλεγχο των μαθητικών project, κ.α.)
  • Δημιουργία απεριόριστου αριθμού διαχειριστών
  • Πρόσβαση μαθητών και εκπαιδευτικών από οποιαδήποτε συσκευή στον φυλλομετρητή τους.

Για να ξεκινήσετε να δημιουργείτε με το Cloud Stop Motion, θα επιλέξετε τη δημιουργία νέου project:

Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε την κάμερα του υπολογιστή σας ώστε να μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε για να τραβήξετε φωτογραφίες αντικειμένων που τοποθετείτε μπροστά της. Η λήψη μιας σειράς εικόνων είναι πολύ απλή, και το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα απλό κλικ στο εικονίδιο της κάμερας που βρίσκετε στο περιβάλλον της εφαρμογής.

Οι φωτογραφίες σας προστίθενται αυτόματα στον επεξεργαστή βίντεο, με τη σειρά που τις έχετε τραβήξει. Στο κάτω μέρος της οθόνης βλέπετε τον επεξεργαστή με όλα τα frames που έχετε αποθηκεύσει. Αν χρησιμοποιείτε φορητό υπολογιστή, μάλλον θα σας δυσκολέψει, οπότε προτείνετε η χρήση μιας εξωτερικής κάμερας με καλώδιο, ώστε να μπορέσετε με άνεση να στήσετε το σκηνικό σας.

Η εργαλειοθήκη στα αριστερά της εφαρμογής παρέχει όλα όσα θα χρειαστείτε. Μπορείτε να ανεβάζετε τους δικούς ήχους, να ηχογραφείτε, να προσθέσετε τίτλους αρχής και τέλους, και πολλά ακόμη:

Σε κάθε στάδιο, μπορείτε να κάνετε προεπισκόπηση του βίντεό σας πιέζοντας το κουμπί αναπαραγωγής.

Φυσικά οποιοδήποτε αντικείμενο προσθέσατε μπορείτε να επιστρέψετε και να το επεξεργαστείτε εκ νέου. Πολύ χρήσιμη και η λειτουργία επιλογής των frame για τη ρύθμιση της ταχύτητας των βίντεο.

Το παρακάτω βιντεάκι από το κανάλι των δημιουργών περιγράφει αναλυτικά την όλη διαδικασία:

Αξίζει να το δοκιμάσετε!

Share
Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο