Οδηγίες για την εγγραφή εκπαιδευτικών στην υπηρεσία τηλεδιάσκεψης Cisco Webex

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου, όλως εξαιρετικά, μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους 2020-2021 και εφόσον παραμένει ο κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι σχολικές μονάδες της Π/θμιας και της Δ/θμιας εκπαίδευσης υποχρεούνται να παρέχουν σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε μαθητές/τριες, που δεν δύνανται να παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία, την εκπαιδευτική διαδικασία.

Αναλυτικές οδηγίες για την εγγραφή εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην υπηρεσία τηλεδιασκέψεων Cisco WebEx μέσω του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου του Υπουργείου Παιδείας. (Αν θέλετε να δείτε οδηγίες χρήσης της εφαρμογής δείτε στο τέλος του άρθρου)

Ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα:

Ανοίξτε τον φυλλομετρητή της επιλογής σας και πληκτρολογήστε τη διεύθυνση https://webex.sch.gr

Θα μεταφερθείτε στη σελίδα με τίτλο «Είσοδος στην τηλεδιάσκεψη Webex για εκπαιδευτικούς». Για την σύνδεση σας πατήστε το κουμπί «Σύνδεση στο WebEx μέσω λογαριασμού ΠΣΔ».


Θα μεταφερθείτε στη σελίδα κεντρικής πιστοποίησης χρηστών (SSO) του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου. Στη φόρμα αυτή θα χρειαστεί να συμπληρώσετε τα στοιχεία πρόσβασης που έχετε στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, δηλαδή το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό πρόσβασης (password). Στη συνέχεια πατήστε στο κουμπί «Σύνδεση».

Μετά τη σύνδεση σας θα εμφανιστεί μία φόρμα με τα προσωπικά στοιχεία σας (δηλ. επώνυμο, όνομα και email) καθώς και η ενημέρωση για την πολιτική διαχείρισης των προσωπικών σας δεδομένων.

Για να συνεχίσετε πρέπει να πατήσετε «Ναι, συνέχεια στην εγγραφή».

Αυτόματα ο φυλλομετρητής θα σας μεταφέρει στη σελίδα https://minedu-primary.webex.com αν είστε εκπαιδευτικός της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή στη σελίδα https://minedu-secondary.webex.com αν είστε εκπαιδευτικός της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. (***Ενημέρωση 16/11/2020: Δόθηκε και νέο link σε πολλές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης https://minedu-secondary2.webex.com)

Πατήστε στο επάνω δεξιά μενού την επιλογή Sign in.

Εισάγετε την e-mail διεύθυνση που έχετε στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (@sch.gr) στο σημείο με την ένδειξη “Enter your email address” και πατήστε το πλήκτρο Next.


Θα εμφανιστεί η «προσωπική σας ηλεκτρονική αίθουσα διδασκαλίας». Κάτω από το όνομά σας θα βρείτε τον διαδικτυακό σύνδεσμο της αίθουσας. Για παράδειγμα, για τον χρήστη konstantinos που είναι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η διεύθυνση της αίθουσας θα έχει τη μορφή:
https://minedu-primary.webex.com/meet/konstantinos

Τον σύνδεσμο αυτόν μπορείτε να τον κοινοποιείτε στους μαθητές σας με όποιο τρόπο θεωρείτε πρόσφορο, έτσι ώστε να εισέλθουν στη δική σας ηλεκτρονική αίθουσα διδασκαλίας. Για παράδειγμα, μπορείτε να τον κοινοποιήσετε στους μαθητές σας είτε με e-mail είτε με ανάρτηση στην Ηλεκτρονική Σχολική Τάξη (η-τάξη) https://e-class.sch.gr ή στην Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πλατφόρμα e-me https://e-me.edu.gr (κοινοποίηση στον τοίχο της κυψέλης της τάξης σας).

Η σελίδα https://webex.sch.gr θα είναι πάντα το σημείο εισόδου σας στην υπηρεσία τηλεδιάσκεψης με την πλατφόρμα Cisco WebEx.

Επιπλέον, η σελίδα αυτή:

Δείτε ακόμη…

Οδηγίες προς Διευθυντές και Εκπαιδευτικούς Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης για τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση κατά το σχολικό έτος 2020-21

ΦΕΚ 3882 τ.Β΄- Παροχή σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2020-2021.

Οδηγίες απεγκατάστασης πλατφόρμας Cisco Webex Meetings


***Επειδή το δοκίμασα ήδη να σας ενημερώσω ότι δουλεύει κανονικά και κατάφερα να δημιουργήσω δωμάτιο.

***Φροντίστε να επιβεβαιώσετε τη δυνατότητα σύνδεσης στο λογαριασμό σας στο ΠΣΔ. Αν ξεχάσατε τον κωδικό σας, δείτε σχετικά εδώ.

***Αν θέλετε να δείτε έναν ολοκληρωμένο οδηγό χρήσης για την πλατφόρμα Webex, ρίξτε μια ματιά στον κόμβο του Π.Ε.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Ελλάδας. Κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι ο πιο ολοκληρωμένος, στην ελληνική γλώσσα, και ενημερώνεται συνεχώς.

Share
Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο