Ψηφιακή Εκπαίδευση

Δημιουργούμε ξεχωριστές χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες

Δύο εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα, και νομίζω πως ήρθε η ώρα να μπούμε στο κλίμα… Στο άρθρο αυτό λοιπόν, θα σας προτείνω μερικούς διασκεδαστικούς τρόπους, για…

  • τη δημιουργία δραστηριοτήτων με θέμα τα Χριστούγεννα
  • να στείλετε ηλεκτρονικά τις ευχές σας.

Οι εφαρμογές μπορούν να χρησιμοποιηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους για τη δημιουργία εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, αλλά εδώ θα σας τις παρουσιάσω με χριστουγεννιάτικη διάθεση.????

1.Jigsawplanet

Πρώτη επιλογή το διάσημο jigsawplanet. Μια διάσημη και εύχρηστη πλατφόρμα όπου μπορείτε να δημιουργήσετε διαδικτυακά παζλ, απλά επιλέγοντας την αγαπημένη σας εικόνα. Επισκεφτείτε τον επίσημο ιστότοπο, και κάντε μια εγγραφή πατώντας Signup. Αφού εγγραφείτε, συνδεθείτε με τους κωδικούς σας και πατήστε Δημιουργία (Create). Επιλέξτε μια εικόνα που θέλετε να μετατρέψετε σε παζλ, δώστε ένα όνομα, διαλέξτε αριθμό και τύπο κομματιών, προαιρετικά δημιουργήστε άλμπουμ ή προσθέστε ετικέτες, και στη συνέχεια Create:

Σε λιγότερο από ένα λεπτό, θα έχετε δημιουργήσει, ένα τέλειο puzzle, το οποίο μπορείτε να διαμοιράσετε μέσω συνδέσμου ή ενσωμάτωσης σε ιστότοπο. Δείτε ένα παράδειγμα, κι αν θέλετε προσπαθήστε να το ολοκληρώσετε (προσοχή στο ρολόι που “τρέχει”) :


2.MyAdvent

Μια τέλεια πλατφόρμα, στην οποία μπορείτε να δημιουργήσετε ένα (Χριστουγεννιάτικο) πολυμεσικό ημερολόγιο, αντίστροφης μέτρησης. Επισκεφτείτε τον επίσημο ιστότοπο, και χωρίς καμία εγγραφή, πατήστε απευθείας το κουμπί δημιουργίας ενός νέου ημερολογίου (Create free Calendar):

Θα σας ζητηθεί να δώσετε ένα τίτλο και το όνομα του δημιουργού (μπορεί να είναι ψευδώνυμο) και να ορίσετε το διάστημα της αντίστροφης μέτρησης. Επιπλέον σας ζητά πότε θα είναι διαθέσιμη κάθε καρτέλα. Ένα παράδειγμα για αυτή τη ρύθμιση. Ας υποθέσουμε ότι το διάστημα αφορά 10 μέρες με τη σημερινή. Αν θα το κοινοποιήσετε σήμερα, οι χρήστες θα μπορούν να δούνε μόνο τη σημερινή καρτέλα, αύριο την επόμενη, κ.ο.κ:

Στο επόμενο βήμα θα προσθέσετε το περιεχόμενο, ανά ημέρα (καρτέλα):

Με κλικ σε κάθε ημερομηνία, μπορείτε να προσθέσετε εικόνα, κείμενο ή και βίντεο από το youtube. Προσωπικά χρησιμοποιώ το youtube μαζί με ένα μήνυμα, για να δημιουργήσω μουσικά ημερολόγια.

Στο επόμενο βήμα βάζετε την προσωπική σας πινελιά, αλλάζοντας τα χρώματα στις καρτέλες του ημερολογίου:

…και αυτό ήταν! Στο επόμενο βήμα, δίνετε το email σας και σας έρχεται το link με τη διεύθυνση του ημερολογίου σας, αλλά και ο πολύτιμος σύνδεσμος με τη δυνατότητα να τροποποιείτε το ημερολόγιό σας, αφού δεν έχετε κάνει κάποια εγγραφή στη σελίδα. Το 5ο βήμα έχει εκτός από το σύνδεσμο κοινοποίησης, και τον κώδικα για να ενσωματώσετε το ημερολόγιο στον ιστότοπό σας. Πραγματικά βγαίνει ένα τέλειο αποτέλεσμα. Δείτε ένα παράδειγμα στον ιστότοπο της εφαρμογής.


3.LearningApps

Όσοι και όσες ασχολείστε με τα εκπαιδευτικά εργαλεία, είναι πολύ πιθανό να γνωρίζετε το Learning Apps. Είναι μια από τις πιο γνωστές και εύχρηστες πλατφόρμες για τη δημιουργία εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων. Οι επιλογές αμέτρητες. Παιχνίδια αντιστοίχισης, συμπλήρωσης κενού, κρεμάλες, ταίριασμα ζευγαριών και πολλά πολλά ακόμη.

Αν θέλετε να δείτε ένα απλό οδηγό για την πλατφόρμα, ρίξτε μια ματιά εδώ.

Ακολουθούν απλές χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες για να πάρετε ιδέες και να δημιουργήσετε τις δικές σας:

Ψηφίστε το αγαπημένο σας γλυκό

Βρες τις λέξεις

Χριστουγεννιάτικα Δέντρα και Στολίδια!

Τρίγωνα κάλαντα


4.Synthesia Santa

Για το τέλος κράτησα την πιο χριστουγεννιάτικη και την πιο διασκεδαστική από όλες. Πρόκειται για μια πλατφόρμα παραγωγής βίντεο με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, η οποία δημιούργησε μια δωρεάν έκδοση κατά την οποία γράφετε ένα κείμενο με τις ευχές σας (ναι, υποστηρίζει και ελληνικά) και σας δημιουργεί ένα βίντεο με τον Άγιο Βασίλη να διαβάζει τις ευχές σας. Ο σύνδεσμος με το βίντεο, έρχεται στο email σας εντός κάποιων ωρών σύμφωνα με τους δημιουργούς. Δοκίμασα 3 φορές μέχρι τώρα και έχει έρθει σε λίγα λεπτά, αλλά ποιος ξέρει πόσος φόρτος θα πέσει μέσα στις γιορτές. Όπως και να’ χει αξίζει η αναμονή. Ειδικά αν το δείξετε σε μικρά παιδιά θα ξετρελαθούν! Δημιουργήστε το δικό σας κάνοντας κλικ στην εικόνα που ακολουθεί:

Ξεκινήστε τις δικές σας δημιουργίες. Μπείτε στο κλίμα!

Share
Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο